Мики Любенов от Miki Group: Баща ми не искаше да свиря на цигулка!

Така както ви обещахме, продължаваме с представянето на група Miki Group. Те са млади, талантливи и готини… събраха хиляди фенове за няколко дни. Пеят на няколко езика, свирят на няколко инструмента, заради големият интерес към бандата ще представим членовете един по един. Вторият член от групата които ще ви представим е Мики Любенов, “двигателят” на бандата.

Мики, представи се на нашите читатели…

Здравейте. Мики Любенов съм от град Кюстендил. В Кюстендил съм завършил средното си образование и музикална паралелка с цигулка и пиано. Ходил съм на частни уроци по солфеж. Занимавам се с музика от първи клас. С цигулка по специално се занимавам от седми и осми клас. Започнах да свиря на този невероятен струнен инструмент, който е част от живота ми вече шест – седем години.

Кой те е насочил към това?

– Моята фамилия. Аз съм четвърто поколение музикант. Всичко идва от прадядо, дядо, родители, чичовци. Всички са музиканти. Те се занимават с музика и моята среда е такава. Музикална среда. Още от малък се запалих. Въпреки че не бях на 100 процента запален като малък. Исках да ставам боксьор. Не съм тренирал. Но така се развиха нещата, че татко ме записа да свиря на пиано, обаче на мен не ми харесваше този инструмент и от немайкъде сам се прехвърлих на цигулка. А той не искаше да свиря на цигулка защото това е сложен инструмент, а пианото е по-търсен. Той е основа на една група и един оркестър. Затова ме насочи натам…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене