ЛЮБЧО, ПОКАЙ СЕ!

ТАКИВА МОМЕНТИ МЕДИИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА МЪЛЧИМ, А ДА НАПОМНИМ ДУМИТЕ НА ХИТЪР ПЕТЪР – ЕДИН Е ГРОБЪТ ЗА СИРОМАХА И ЗА БОЛЯРИНА, КАК ЩЕ ВМЪКНАТ В НЕГО ВСИЧКО, КОЕТО СА ОКРАЛИ ОТ СИРОМАСИТЕ!

От Калин КАЛИНОВ
Бившият кмет на община Разлог Любен Татарски претърпя катастрофа край Симитли. Вчера около 16:30 часа, на изхода от кв.Ораново Симитли на пътя за Разлог Л. Татарски пътувал с лек автомобил „Шевролет“, най-вероятно се движел се с несъобразена с пътните условия скорост, не успява да направи ляв завой, излиза от пътя, преминава в дясното платно и се блъска в бетонна стена. От .удара водачът е получил фрактура на лявото рамо. След преглед в МБАЛ – Благоевград, е транспортиран за „Пирогов“.
Истински късмет е имал екс-кметът на Разлог, защото веднага му са се притекли на помощ хора, живеещи в имота. Катастрофиралият автомобил е нов и еърбеговете са се отворили веднага, което е предпазило водача от по-сериозни наранявания. Според хората, живеещи около мястото на инцидента, най-вероятната причина е високата скорост на влизане в завоя и неовладяване на автомобила. На Любен Татарски е взета кръвна проба за алкохол, за която ден днешен се мълчи дали е положителна или отрицателна.
Ние от Топ Преса осъзнаваме, че сега ще бъдем обвинени, че злобеем над нещастието на човека, но няма как да не констатираме, че до там води феодалното мислене. Мисленето на „големец“. Ако имаше страх от законите, щеше ли Любчо от Разлог да натисне педала и да кара така, както иска, а не така, както законът е предвидил на това място? Но съгласете се – ако утре патрул на МВР спре Любчо Татарски с превишена много над нормата скорост, ще му козурава козирува, щото той има на кого и къде да звънне и ще му се извини само за забавянето. Но ето, има и други закони, неписани, които може би са по-справедливи. Редно е Татарски да се замисли за това, щото от тези неписаните закони няма кой да го спаси. Спасението е едно – покаяние и чистене на мръсната съвест. Щото не можеш само да грабиш от сиромасите, удавен в болната си амбиция да трупаш пари и гуша. Нека случилото се да е обеца на ухото на бившия разложки кмет, да се сети за думите на Хитър Петър – ЕДИН Е ГРОБЪТ ЗА СИРОМАХА И ЗА БОЛЯРИНА, КАК ЩЕ ВМЪКНАТ В НЕГО ВСИЧКО, КОЕТО СА ОКРАЛИ ОТ СИРОМАСИТЕ! Да се покае и да е жив и здрав! Щото явно е, че някой над нас гледа и осъжда без нуждата от съдебна реформа и лоби в Разложкия съд…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене