ВИДЕО: ЧАСТ 3: Баба Хава от Крибул обещава на жена от Слащен да я излекува! Жената умира!

С Вашият казус сме направо шокирани. Ние написахме две статии, по сигнал на човек от Банско или Разлог, не помня, колеги се занимават с това нещо. Останахме шокирани – заплахи. Тук държахме едно момче на стаж, Ерол Емилов. От съжаление го взехме на работа. От съжаление го взехме на работа, а той в събота се опита да изтрие статия от компютър на колега. От там разбрахме, че си имаме работа с някаква мафия.

  • Мафия да видиш. Печатат яко пари. Яко.

Заповядайте, седнете тук, за да си поприказваме на спокойствие. Ние с кого си писахме по „Фейсбук“?

  • С мен. Аз съм Януз.

Уникално име. Знаеш ли, че това е от гръцката митология.

  • Нашата фамилия е от Гърция.

Незнам. Говоря с много хора. Ние сме единствено обидени заради това, че ни обвиниха в някакъв рекет. Честно Ви казвам, нямах намерение да се занимавам с този случай. Аз по принцип съм малко вярващ, имам окултно възпитание. Но в един красив момент се случи това, което на вече всички е ясно – за първи път ни се случва такова нещо. Да искаме ние пари, за да не пишем срещу нея. При положение, че аз плащам заплата на техен човек. Всичките материали, които се правеха за баба Хава бяха от Ерол Емилов. Една стотинка не сме взели, обаче в последствие разбираме, че Е. Емилов там си е участвал в разпределението.

  • Да. Това е ясно на всички.

Плаща му се?

  • Дават му се някакви пари. Всеки си дърпа. Това е…

Знаете ли колко хора ни пишат. Един колега се занимава с това нещо, казва се Тодор. Разбира се, аз преглеждам всичко. Има една жена, на която брат й бил болен. Тя твърди, че брат й е отишъл при бабата, която му казала, че ще го оправи, но в последствие той починал. Вместо да ходят по болници… И жената си застава с името. Мисля че беше Мецова от Гоце Делчев. Незнам..

  • Имаше една жена от Краище, която дойде при баба Юлия. Болна. Много болна. Бабата й каза, че няма да се излекува и й дава от 20 до 30 дена живот. Наистина жената след това почина. Лошото е, че и взе парите.

Настръхвам като ми говорите за тези неща.

  • Рекетират яко хората. Ако искаш да се качиш на камъка, трябва да си платиш 10 лева за курса с джип. Ако днес направиш 5 курса, трябва да платиш 50 лева.

90% от сигналите ни са точно такива. Както и че трябва да спят в хотела. Отишла една жена, която се страхува да си каже името, и е била пратена да спи в хотела, защото бабата в този момент си квасила млякото. Т.е. тя трябва да спи, да плати, защото тя си квасила млякото.

  • Така е при тях.

Добре де, някой пази ли ги тези хора, стои ли някой зад тях.

  • Незнам, ама постоянно плашат с този и с онзи. С прокурори, съдии, незнам си какво. След около седмица очакваме да дойде посланикът ни в Турция да дойде, както и един министър. Единия ще дойде с жена си и ще спи у нас. И почват да плашат с тях. При тях темата е само пари.

В интерес на истината, аз съм говорил с колегите от „Господари на ефира“.

  • Направо да идат и да и връчат един златен скункс на баба Юлия. Тя даже и това не заслужава.

Има някакво момче, сега ще ти кажа и име, за да не говорим голословни приказки. Секунда да го намеря. И казвате, Еролчо си е взимал заплатка при нас, стажанска, не че е взимал кой знае какви пари, ама докато такова, докато онакова и той си лапал и от там парички. Браво бе, това се казва предприемчиво момче. Летив Будев се свърза с нас, който твърди, че за баба Юлия никога е нямала ясновидски способности. До преди две години никой не я познавал.

  • Моята баба и баба Юлия са сестри. Моята баба ги водеше там, обаче тя почина.

И де факто баба Юлия наследява името на твоята баба.

  • Нищо не е направила. Нищо не й е предала. Тя си ги измисля тези неща.

И сега на всичкото отгоре ви рекетират вас…

  • И нас. Моята майка и мен. Ние сме първи братовчеди със сина й и от мен взима пари. Плащам си.

Плащаш си за к‘во? Това тяхно ли е?

  • За да качиш хора отгоре.

Сина на баба Юлия? Как беше този – Новоселски ли?

  • Земеделски. Иван Земеделски.

Точно така, защото той ни заплашваше със Слави Трифонов. Лично той каза, че Слави ще дойде и ще видим ние от Топ Преса. Казвам „К‘во ще видим бе човек, елате, кажете..“. И това с рекета 100% Ерол го е измислил. За да може да излязат от ситуацията. А това е абсурдно. Добре де, кметът на селото как реагира?

  • Кметът иска всички да се карат. Цялото село.

Хора, вижте сега. Има много такива места – и християнски и мюсюлмански. Примерно Рупите. Отиваш, плащаш си вход и ти дават бележка. Няма лошо. Аз нямам нищо против това нещо. Ето ти си караш – карай си, но пускай бележка. Който си вярва, да си отива. Но тази жена се движи като феодал там. И заплашват, нямате си на представа как и с какво. Момчета, аз съм готов да помогнем да се разкрие това нещо, въпроса е как да го направим.

  • Трябва да си вкарате ваш човек.

Ще говоря с „Господари на ефира“. Ние горе – долу си знаем силата. Те разкриха толкова гледачки, ясновидки, рекетьорки. Обществото трябва да знае за това нещо. Смея да кажа, че това е най – болното – да рекетираш. Да правиш пари от човешката надежда.

  • Вече взима и такса – 50 лева. Един човек дойде у нас и каза, че му е искала 50 лева. За леене на куршум – 50 лева. За камъка – 50 лева. Трябва да спи у тях, и каквото яде и пие в механата трябва да си го плати. Човекът бе дошъл с една кола и каза, че трябва да си остави колата и да си ходи с автобуса.

Незнам. Има Господ, някой ще види това нещо, но ние каквото можем, ще го направим. Аз го приемам лично това нещо, защото представлявам тукашния офис. И на всичкото отгоре тази медийна група, издателите на вестника са хранели нейния внук и те да ни направят такава мръсна постановка, видите ли, ние сме искали 5000 лева. При положение, че са излизали статии, интервюта в toppresa.com.

  • То всичко тръгна от Топ Преса за нея.

Сега ние ще си посипем главата с пепел. Ние го приемаме това като кауза. Ние повярвахме на тези хора. Велики мислители са казали, че единствения начин да прецениш на някой да имаш доверие е да му се довериш. Ние се доверихме и видяхме за какво става въпрос – помий по наш адрес. По тяхната логика ние трябва да сме им взели пари, за да им правим реклама. Сега трябва да кажем, че те са си платили на нас, за да им правим реклама, което пак е срещу тях и не е вярно.

  • Един човек от Слащен. Пред него е имало хора. На всички им е казала 50 лева, на него 30, защото си е от тука.

Значи днес, ако има 50 човека, по 50 лева, тя си прибира по 2 бона.

  • Да. На ден. Отделно от джиповете, където се събира пара. Вчера сина й Земеделски ме издразни много, защото идва при мен и ми казва „Много нахален си станал, не си плащаш“.

Това като мутрите.

  • Такъв рекет няма никъде. Аз му казвам „Добре де, колко да си платя“. Той ми каза 20 лева и аз му ги извадих и му ги дадох.

Ерол, преди да го уволним казваше, че ние не го познаваме този човек, тепърва сме щели да разберем, че не е случаен. Досега какви конфликти сме имали с хора, срещу които сме писали, а ние сме писали срещу много сериозни хора, когато имаме факти. Та Ерол изкара този Земеделски на върха на държавата.

  • То Слави Трифонов го чакат една година да дойде. Няма да дойде.

То по тази логика мога да кажа, че утре ще дойде израелският посланик.

  • То и ние можем да кажем, че Обама и Тръмп ще дойдат.

Те пък ще измислят тогава, че Путин ще дойде при тях. То си е е*ало майката.

  • Една жена така се беше ядосала онзи ден. С майка ми бях отгоре. Тази жена казва, че миналата седмица се е записала за куршум, не е минала. Тази седмица се е записала, пак не е минала. И защо!? Защото не са и давали да се качи с нейния джип до отгоре.

Аз приказвах с мюфтията, с ходжи, които ти казват, че вярата я има, но не е редно това. Мюфтията казва, че ходжа, който разваля магии, не го искал в мюфтийството. Никой не оспорва вярата. Всеки си има право да вярва в каквото си иска. Аз също вярвам, че в Скрибина има някаква сила. Но тя не е на баба Юлия. Тя не е на Земеделски. На никого не е. По тази логика аз, ако имам нещо, да откарам двама приятели от Гоце Делчев горе. И трябва да платя рекет на баба Юлия, така ли?

  • Да.

Или сега с колегата тук решаваме да идем там, да се разходим, да видим Скрибина, трябва да платим на баба Юлия.

  • То там не е само баба Юлия. Има и други баби, които не се занимават с рекет. Но баба Юлия си печата. Направила си го е фирма.

Момчета, да не ви отнемам от времето, аз предлагам да се обединим с вас от гледна точка на това, да помогнем на хората да отсеят правилно. Там е хубаво като туристическа дестинация. В света има всякакви туристически дестинации на основа вяра.

  • Той полицията в Сатовча знаят за рекета. Началникът на полицията знае, но и той неможе да спре рекета. За мен е по – добре да си платя на общината за такса, от там да взема хора и да ги кача. Ако се наложи и бариера ще се сложи. Обаче всичко да се плаща на общината, не на някой си.

Така трябва. Аз заставам зад вас.

  • Да, ама нали хората ходят у тях. Защо като Карбовски дойде, нямаше един човек от техните. Всичко е оплетено там. То и нейния зет пред Карбовски се представи за християнин.

Аааа, да се прави пред хората на някакъв си, за да може да дърпат християни все едно.

  • Точно. Това е за всички.

Господ е един. Момчета, предлагам да се обединим. Имаме си канал, на когото да си даваме информация. Това обаче, което ми го казвате сега, аз ще го ползвам.

  • Трябва да се ползва.

Ще ви помоля, когато можете да ни снимате нещо, без да ви видят. Пращайте ни. Ние ще направим всичко възможно, дори аз ще ви се доверя, защото виждам, че сте сериозни момчета, когато решим да правим нещо, да ни кажете кога е удобно.

  • А в механата. Там цените са космически. Първо – там няма касов апарат. Една кола ти е 2 лева.

Вие ме убивате бе, човек.

  • 2 лева е една баница. Те си ги правят там. Няма външни доставчици. Две порции ориз, две салатки, една супа и една бира – 24 или 25 лева. За ориз с 4 – 5 парченца месо. Шарят яко.

Те правят по 2 бона на ден.

  • 2 бона само от механата. Има и други работи. И няма касови бележки, няма нищо.

Ще докажем, че ние не лъжем. Ние искаме да си изчистим името. На времето във вестник „Струма“ как правеха. Идват и казват „Имаме една информация от жена от Разлог и казва, че си шарлатанка. Дай ми пари, за да не пишем“. А ние написахме статиите и те тогава ревнаха, че ги рекетираме. Е каква е логиката ние първо да пишем, а после да искаме пари. Фактологията не е на тяхна страна.

  • Един човек качва с джипа хора. Спират го, свалят хората от джипа и го изгониха. Всичко е рекет.

Това е мутренско бе хора. Един човек от Крибул ни писа и казва, че ако отидем ние щели да ни бият, да ни скачат на бой.

  • Човешки с тях неможе да се говори…

Ти си Януз, а ти Ибрахим. Ето Ви нашите  координати да си имате връзка с мен постоянно. Каквото може давайте, ние ще движим нещата напред. Обещавам! Ще докажем, че там валят пари и хората се рекетират.

  • Това не е един път в седмицата, това е всеки ден.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене