Млади таланти от НПГ „Димитър Талев“ с блестящо представяне на областния празник на чуждите езици в Благоевград

В съвсем различно амплоа блеснаха вчера на областния празник на чуждите езици в Благоевград бъдещи компютърни специалисти, туроператори, моделиери, електротехници и икономисти от НПГ „Димитър Талев” – Гоце Делчев.

Песен, филм и театрална постановка представиха талантите на Неврокопската гимназия на празника на чуждите езици, който се проведе в зала „Яворов”. Десислава Ярчева, Георги Халев, Рени Каракашева, Стела Мангалова, Веселин Маджиров, Али Скендеров, Александър Джамбазов, Екатерина Стаматова, Катерина Перчева и Памела Белянова показаха по категоричен начин, че чуждите езици не са им чужди.

Заслуга за перфектното произношение и професионалното изпълнение на руски и английски език на  учасниците от НПГ „Димитър Талев“ в празника е на преподавателите Марияна Белчева и Петранка Щерева, които получиха искрени поздравления от гости и присъстващи в зала „Яворов“.

Старши експертът по чужди езици в Регионалното управление на образованието в Благоевград, Любка Стоименова, даде висока оценка на проявата, която  събра навръх християнския празник, посветен на светите братя Кирил и Методий, десетки талантливи ученици и учители от Благоевградска област.

Днес в Неврокопската професионална гимназия се провежда Ден на отворените врати, който изобилства от многобройни инициативи и мероприятия.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене