Д. Савеклиева с нов пост – зам. шеф на парламентарната делегация ЦЕИ, Т. Томов делегат за Средиземноморието

Областният координатор на ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева единствена от депутатите от Пиринско влезе в състава на една от 10-те постоянни парламентарни делегации, чрез които местните народни избраници участват в работата на международни организации по цял свят.

Савеклиева получи зам. председателското място в делегация в Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива /ЦЕИ/. ЦЕИ включва 18 страни членки – Албания, Австрия, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Италия, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Украйна, Унгария, Хърватия, Черна гора и Чешката република, а България членува в нея от 1996 г. Приоритетите на ЦЕИ са развитието на сътрудничеството между страните от Централна, Източна Европа и Югоизточна Европа, както и подпомагането на европейската интеграция.

Другият депутат от Пиринско с членство в делегация е Тома Томов от БСП, който вече е част от делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието.

Участието на българските депутати в международните асамблеи и делегации, в които страната ни е представена, често е свързано със задгранични пътувания, много от които – до екзотични страни, затова по време на гласуването в парламента обикновено има горещи спорове. Този път обаче народните избраници гласуваха почти без забележки.

ВАНЯ СИМЕОНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене