Престанете с тези слухове! Няма да има училище за имàми в центъра на Гоце Делчев! Няма да има джамия… Край на истерията!

Ударно разследване на градския вестник и toppresa.com вади на светло чистите намерения на един инвеститор! Вижте истината такава, каквато е!

 Симеон ВАЛЕНТИНОВ

Месеци насам в публично­то пространство на град Гоце Делчев зли езици, престаре­ли екс-величия и злобари ти­ражират в публичното прос­транство дезинформацията, че в центъра на град Гоце Делчев – сградата на би­вшата тютюнева фабрика – инвеститор с мюсюлмански произход ще строи едва ли не имàм училище и джамия. Психозата се насажда още повече, защото на мястото наистина кипи строителство, невиждано досега, с добра организация, влагат се пари и това е идеалната основа някой да си прави „гаргара“ с общественото мнение. Няма друга медия освен вестник ГРАДЪТ, която да е изписала килограми мастило по по­добни теми, свързани с град Гоце Делчев, но всичко е по­чивало на факти, сведения от служби и разследвания от МВР. Този път обаче нещата не стоят така. Наш разследчивало на факти, сведения ващ екип прави мониторинг проучване за въпросния строеж и инвестицията око­ло него почти цял месец и фактите, подкрепени с дока­зателства, удостоверяват, че никакъв ислямски център, училище или джамия няма да се строи. Документите, които проверихме, заявени в общината, декларират по ка­тегоричен начин, че в имота има над 45 луксозни жилищ­ни апартамента, предназна­чени за продажба и отдаване под наем, медицински цен­тър, офиси за продажба и под наем търговски части, дори банка… и добра новина за всички ценители на големите вериги – хипермаркет. Всич­ко това е съчетано с паркинг, зелени площи и всичко, от­говарящо за един истински мол или бизнес център. ­

Обърнахме се и към са­мия инвеститор за сведения, който ни каза буквално, че е вдигнал ръце от подобни не­истини, тръгнали конкретно от една политическа партия преди време с цел да си пра­ви PR за местните избори и до днес се говорят глупости, свързани с неговата инвес­тиция. „ Жалко е, че нито един човек досега не застана с името си, за да мога да го съдя, това пречи на моя биз­нес, който е с чисти инвести­ционни намерения. Явно на някой пречи моята инвести­ция и затова се цели да бъде дискредитирана тя“, заяви специално за вестник Градът инвеститорът на въпросния обект.

Ето защо е редно обще­ството в град Гоце Делчев да знае, че става жертва на зли­те езици и психичните мисли на някои наши съграждани, които ние от вестник „Гра­дът“ с удоволствие ще освет­лим в някой от следващите броеве, за да покажем, че войната с фалшивите новини ние също я повеждаме, но не към медиите, а към източни­ците им…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене