Трето ОУ „Братя Миладинови“ – Гоце Делчев отново с номинация за награди „Златна ябълка“ 2017

За поредна година Трето основно училище „Братя Миладинови” – Гоце Делчев е номинирано за награди „Златна ябълка“.

Наградите “Златна ябълка” се връчват от Националната мрежа за децата, за да насърчи всички организации и отделни личности, които допринасят за живота и благосъстоянието на българските деца.

Номинацията е от СНЦ „Обществен съвет по образование в община Гоце Делчев“.

Трето основно училище „Братя Миладинови“ има традиции в работата по въпроса за предотвратяване на дискриминацията; насърчаване на равнопоставеността на половете; превенция на насилието.

През 2017 година то е едно от 11-те избрани училища от общо 45 основни, средни и професионални училища от 19 области в страната, включили се в ІV национален конкурс за звание „Училище без насилие и стереотипи, определни от пола”. Усилията на училището в работата за превенция на насилието и преодоляване на стереотипите, които вредят на развитието на децата, са достойно оценени от самите деца и техните семейства.

Правата на децата присъстват трайно в учебно-възпитателния процес в училището. Възпитаниците на Трето основно училище „Братя Миладинови“ участват в многобройни конкурси, състезания, олимпиади, фестивали; сами пишат и предават проекти, значими за обществото и живота в училище.

Преподавателите в това училище са приятели на учениците и ги мотивират за успех с личен пример и доброта. Включени в училищния живот са и учениците, които срещат трудности в обучителния процес, с цел преодоляване на изоставането.

В училището има създаден Училищен съвет на децата, който организира различни инициативи. В процеса на формиране децата са насърчавани да вземат самостоятелни решения, които оказват благоприятно въздействие върху светогледа и поведението им. Стратегията е те да усвоят и развият социално поведение, да формират способности сами да се включват и ангажират със социални дейности.

Учителите ги подкрепят и изслушват, показвайки добра воля от своя страна за сътрудничество, работата в екип и взаимопомощ. Ръководството на училището подкрепя дейноста на Училищния съвет на децата, създавайки у тях усещане за общност, изграждайки им чувство на загриженост за благополучието на другите хора.

Това помага училището да изгради училищна среда, която противодейства на насилието, неприемливото поведение и деструктивните емоции. Целта на ученическия съвет е да упражни правото на учениците да създават свои сдружения, да получават информация, да изразяват свободно мнението си и то да се взема под внимание.

От СНЦ „Обществен съвет по образование в община Гоце Делчев“ заявиха, че Трето ОУ е училище, което не спира да се развива и да върви по своя труден път и се отличава с инициативност, креативност, предприемчивост и енергичност в прилаганено на съвременни методи на работа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене