Юношите старша възраст на „Пирин“(Гоце Делчев) хвърлиха бомбата в своята група

Неврокопчани надделяха с 3:1 над лидера в зоната „Локомотив“(София)

С това те нанесоха първата загуба на столичани от старта на шампионата, в който до момента имаха 20 победи и само 5 равенства. Възпитаниците на Димитър Киряков заслужено се поздравиха с крайния успех, след като изиграха тактически правилно срещата и дадоха надежда за по-доброто бъдеще на първия тим, който в момента не изживява най-добрите си дни.

Юношите старша възраст на Пирин Гоце Делчев победиха с 3:1 Локомотив София в среща от 26-ия кръг на зона София. Възпитаниците на Димитър Киряков сложиха и край на уникалната серия от 25 срещи без загуба на железничарите.

На Градския стадион в града край Места домакините отркиха резултата в 36-та минута, когато след акция на Изер Ибиш той излезе на чиста позиция, подаде към опразнената врата, където дебнещият Любен Димитров чукна топката зад голлинията. До края на първата част гостите пробваха натиск, който се увенча с успех 2 минути преди почивката, когато точен бе Димитър Велков. Това да не се случи принос имаха вратарят Атанас Харизанов и защитата пред него, които успяха да неутрализират няколко опасности за гол.

След почивката двата тима, затруднени от сипещия се над терена проливен дъжд изнесоха продукция, която не отстъпваше по нищо на мач на мъжките отбори като Любен Димитров в средата на второто полувреме отбеляза от дузпа. Точка на спора сложи играещият в първия тим на неврокопчани Иван Гушков, който се разписа в 85-та минута.

След тази загуба „Локомотив“ е лидер с 65 точки, но вторият в класирането – „Марек“, днес може да се доближи на 3 точки. Дупничани гостуват на „Беласица“(Петрич) в последната среща от кръга.

„Пирин“(Гоце Делчев) продължава пък със силната си пролетна серия е 8-ми с 39 точки. С изявите си някои от момчетата пък накараха старши треньора на мъжкия тим Йордан Боздански сериозно да се замисли кой от тях ще вземе в селекцията си.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене