Днес обявяват имената от кабинета ”Борисов” 3

Днес ще бъдат обявени имената на министрите в третото правителство на Бойко Борисов. Кабинетът ще е коалиционен – на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Структурата и съставът на Министерския съвет ще бъдат гласувани в Народното събрание в четвъртък, 4 май, след което служебното правителство ще предаде властта.

17 министри и 4-ма вицепремиери ще има кабинетът „Борисов“ 3. Един от вицепремиерите ще е на Обединени патриоти.

Коректно и резонно е кой ще е той да бъде обявено лично от министър-председателя утре, каза вчера съпредседателят на ОП Красимир Каракачанов.

Според някои предварителни съобщения бившият председател на парламента Цецка Цачева може да оглави правосъдното министерство, а Екатерина Захариева – външното. Според други обаче – Ради Найденов запазва поста си на външен министър. Също по неофициална информация Лиляна Павлова ще поеме вицепремиерски пост и отговорностите на Деница Златева за подготовката на предстоящото българско председателство на ЕС.

На въпрос дали ще има изненади, вчера Каракачанов заяви, че такива ще има. „В последните две седмици се тиражираха всевъзможни версии, които честно казано бяха доста произволни. Така че, ако се базирате на това, което вече е публикувано, ще има изненади“, коментира той.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене