Талантлива ученичка на ПМГ „Яне Сандански“ със запис в БНР

Петокласничката Даниела Георгиева заслужи тази чест като победител в певческия конкурс „Звезди в радиото“
Тя заслужи признанието за големия си певчески талант в Седмото издание на конкурса и попадна сред лауреатите му, които бяха наградени на тържествена церемония в голямото концертно студио на Радио „Благоевград“. Това е

 

една от най-големите певчески надпревари в Югозападна България и се организира още със съдействието на НХГ „Св. Св.Кирил и Методий“ – Благоевград и подкрепата на РУ по образование в Благоевград. Петокласничката от ПМГ „Яне Сандански“ Даниела Георгиева Георгиева, с вокален педагог Лиляна Сейрекова стана победителка в раздел „Фолклор“.
Наградата освен възпоменателен диплом, е запис на песен, продуцирана от БНР – Радио Благоевград, диплом и професионален звукозапис в Музикално – продуцентски комплекс на Радио Благоевград.
Призът е поредният в богатата колекция на момичето, чийто талант бе оценен по достойнство от журито начело с музикален авторитет като композитора Васил Димчев, а като членове в него участваха и други уважавани признати музикални специалисти като директорът на НХГ „Св. Св. Кирил и Методий” Благоевград Марин Митов. Също така Елисавета Каменичка – директор на БНР – Радио Благоевград, Петьо Кръстев – композитор и диригент на оркестъра на Фолклорен ансамбъл „Пирин“, Емануил Манолов – музикален педагог, председател на Регионален съвет на КНСБ – Благоевград и Борис Янев – диригент на Биг бенд Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене