Благоевградчанинът Б. Ваклинов ексклузивно за „Златния скункс“ на Борисов, как Станишев му се е „измъквал“ с хеликоптер и истината за един порно скандал

С първия си хонорар купих ботуши на майка ми, тя още си ги носи

Боби Ваклинов или „Господарят на скунксовете”, както още го наричат, не е от хората, които често дават интервю – защото обикновено той е човекът, който задава неудобните въпроси. Ваклинов е роден на 13 август 1988 г. в Благоевград и е дипломиран журналист. Освен с трудната задача да ‘’лови’’ хората в крачка и да ги разобличава публично, Боби се изявява и на рап сцената.

Журналистът дори наскоро подписал договор с Ice cream, като подготвяли няколко песни в дует с известни музиканти. Какво обаче разказа той за тайната страна на журналистиката и силата на скунксовете пред „ШОУ”

– Боби, имаш толкова раздадени златни скунксове през годините, на кого още не си дал? – На себе си.

За колебливата ми музикална кариера, която се надявам да се разгърне сега, защото имам нови продуценти – колегите от “Ice cream”, и белким направим някой хит.

– Мислил ли си някога да си тръгнеш от „Господари на ефира‘‘?

– Имало е такива предложения, но на този етап се чувствам добре в предаването. Прави ме щастлив и не мисля да си тръгвам. Камъкът си тежи на мястото, както са казали хората. Мечтата ми обаче е да си имам мое вечерно шоу. –

Имало ли е човек, на когото не си искал да дадеш скункс?

– Явно съм много дебелокож и не ми се е случвало. Мога да ти кажа на кого не ми се иска да дам, въпреки че ако така се случи, ще го получи. Много голям фен съм на Кобрата и се надявам да стане световен шампион. „Златен скункс” за Борисов за неспазеното обещание да подаде оставка –

Издай някоя забавна случка, докато дебнеш „жертвите”?

– Христо Бисеров го чаках четири години. Докато чаках Станишев, цели пет месеца, пред централната на БСП, беше доста комично. Когато аз съм на задния вход, той минаваше на предния и обратното. Подозирах, че минава с хеликоптер, че се телепортира или пък, че има някакви партизански тунели в подземията откъдето да минава.

– Имаше много негативни коментари след репортажа за гей монаха. Тогава обществото скочи не срещу него, а срещу вас, че публично сте го разобличили?

– Далеч съм от мисълта, че всички подкрепят това, което правим. Този човек първо беше разобличен още в Троянската афера. Искам да подчертая, че ние от предаването, дори и аз в частност, нямаме нищо против гейовете и хората с такава ориентация. Но имаме против гейовете в църква. За нас това е тоталното лицемерие. Всяка година самата църква се обявява против гей парадите, а се оказва, че една голяма част от синода е с такава ориентация.

– Ще те попитам за човека, който беше от вашата страна на предаването и „съблазни‘‘ монаха. Той получили ли финансов стимул за това, че спа с него?

– Е, ние си работим с лични сътрудници и не мога да коментирам. Не знам в какви отношения са и какво са се разбрали с ръководството на предаването. Разбирам защо ме питаш. Навсякъде имаше много коментари и догадки колко пари е взел този човек. Аз, честно казано, не съм запознат. Практиката на „Господари на ефира‘‘ е да работи с поставени лица и това е един от методите за разобличаване на хората, които влизат в предаването и всички, които разконспирираме.

– Получавал ли си заплахи заради работата си?

– Не, на този етап не съм получавал заплахи. Не се притеснявам дори ако ги получа. Ако се страхувах, нямаше да правя това, което правя. За репортерите на „Господари на ефира” няма невъзможни мисии

– А най-големият комплимент за добре свършена работа?

– Нашият продуцент Джуди Халваджиян не спира да изисква и рядко казва „браво‘‘. Може би на това се дължи и главоломният успех на предаването, което вече 14 години е на екран. Той рядко дава положителна оценка на някого – идеята му е, че човек трябва да се развива. Например аз когато връча един скункс и съм щастлив, то трае кратко, започвам да търся друга посока. Самият скункс съдържа в себе си много неща – сериозната, развлекателната, разследващата журналистика. Не мисля, че рубриката има аналог. Колкото до комплиментите, последно Джуди ме поздрави след златния скункс на Бойко след президентските избори миналата година. Тогава казах на бившия, а евентуално бъдещ премиер неща, които никой друг журналист не му е казвал. Оттогава не ме е поздравявал, но това ми е за една година напред. Той ми дава и съвети за жените, но за това друг път ще си говорим…

– Защо реши да се занимаваш с журналистика, заради баща ти ли?

– Не са ме карали. Още от 13-14-годишен гастролирам в местните медии. Цялата работа е, че в 12-и клас реших да се занимавам с журналистика, след като много време се разкъсвах между тази професия и кандидатстването в НАТФИЗ. Хубавото е, че в „Господарите” правя нещо, което обединява и двете. Когато аз кандидатствах, Софийският университет беше голяма цедка за разлика от сега. Преди всичко обаче исках да заложа и на рапа, но впоследствие той отиде на заден план. Харесва ми всичко, което правя. Не се виждам да водя новини или да правя класически репортажи. Такъв вид журналистика ми е много скучен.

– Какво каза баща ти, когато реши да се захванеш с тази професия?

– Всички ме подкрепят, не се сещам да ми е давал съвети. Аз, както казва моят тъст, от всеки взимам акъл, но от моя не се деля (смее се). С Мария Игнатова

– Да поговорим и за другата ти страст – музиката…?

– Аз съм израснал с класическия, тежкия рап. В последно време съм правил такъв, който не е много лесносмилаем. Правя музика именно за истинските рап фенове, които обаче не ме възприемат. Те си казват, той толкова години е в едно предаване, какъв рапър иска да е. И аз не им се сърдя за това. Най-ироничното е, че аз съм рапър, преди да стана журналист. Сега сменям посоката и започвам по-комерсиална линия. Радвам се, че една от най-хитовите групи – „Ice cream”, са новите ми продуценти. Подготвям нова песен с младата певица Eva, освен това правя и парче с Кристо. Дано да успея да ги завърша, защото все не ми оставa време. Какво да ти кажа, търся си втора работа, за да не ми е скучно петък и събота. (смее се).

– Какво си купи с първия хонорар?

– Ботуши на майка ми, едни скъпи и готини. До ден днешен си ги носи, милата. Знаеш, че в тази държа не е приоритет културата и не може да се живее с 500-те лева, които им дават. Тя е актриса.

– А в любовния план – искаш ли вече сватба и деца?

– Сватба, едва ли… имам жена до себе си, на която държа много и ми е подкрепа. Запознахме се по странен начин. Тя беше гледала мой култов репортаж за едни мошеници, които лъжеха пенсионерите да си купуват уж маркова посуда за 500 лв. След излъчването му ми писа и доста ме впечатли. Реално това е единствената жена, която съм преследвал и съм се борил за нея. Всички други съм получил на тепсия. Извън шегата, тя е наистина много интелигентно и образовано момиче. Като цяло не се притеснявам за жените, намерил съм си. Хванал познат да си поръчва голи чистачки „Всичко в работата ме кефи и ми е малко самотно, когато не съм в студиото. Една от най-забавните случки, за която се сещам, беше преди две години, когато направихме материал за човека, който си викаше голи чистачки. Когато отидох да го разоблича, се оказа, че това е един пич, с когото ходих на английски заедно. Той дори се опита да преговаря, за да не го разоблича. Аз му казах, че ако трябва и някой роднина ще заснема, ако е хванат в крачка”, категорично заявява култовият репортер на „Господари на ефира”.

Интервю на Костадин Костов, (Шоу-Блиц)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене