„Вихрен“ убедителен срещу „Локомотив“(София)

Отборът от балнеокурорта бе много убедителен при гостуването си на „железничарите“ в столицата в среща от 29-ия кръг на столичното зонално първенство при юношите младша възраст (2000-2001)

Тимът от Сандански се наложи с 5:2 като до 22-ата минута водеше с 3:0.
Двата тима са съседи в класирането. След днешната победа Вихрен изпревари „железничарите“ и вече е на четвърта позиция с 46 точки. „Червено-черните“ са пети с 44.

Клишето гласи, че когато не вкараш, получаваш гол и точно това се случи на изкуствения терен на стадион „Локомотив“. Нападателят на „Вихрен“ Росен Гроздилов открада една топка от бранителите на „железничарите“, напредна и изведе гостите напред в резултата.В 19-ата минута гостите нанесоха втори удар. Росен Гроздилов се възползва от нова грешка в отбраната на Локомотив и удвои аванса на санданчани.
Това очевидно оказа влияние върху играта на домакините и грешките в техния отбор продължиха. В 22-ата минута главният съдия Дениел Добрев отсъди дузпа за гостите за нарушение на Георги Манев срещу Йордан Харизанов. Зад топката застана Даниел Христов и шокира „железничарите“ с трети гол.След още 4 минути последва центриране на Виденов към Георги Христов, но топката бе избита в ъглов удар. Този път Георги Манев бе точен и намали на 1:3 след удар с глава.През второто полувреме домакините така и не намериха верния път към вратата на „Вихрен“. Гостите от своя страна отново изчакаха своя момент, за да направят победата си още по-изразителна. В 74-ата минута те получиха право да изпълнят втора дузпа. Този път нарушението бе на Георги Христов отново срещу Йордан Харизанов.
Изпълнителят бе същият. Даниел Христов бе точен за 1:4. Две минути по-късно капитанът на Вихрен Илиян Филчев наказа за пети път обърканата защита на домакините.

В последните минути остана време „Локомотив“ да направи загубата си малко по-почетна. Резервата Антон Тутовски вкара много красив гол с удар от въздуха, за да фиксира крайния резултат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене