Златко Ангелов от Гоце Делчев: Детето ми се натрови от водата в града!

ВиК – Гоце Делчев: Опасност за населението няма, водата отговаря на всички норми – за пиене, за миене, за всички битови нужди

 Мила ПАВЛОВА

Понеделник вечер, в къс­ните емисии на новините и по всички национални медии се разпространи новината, че има разпоредба за изслед­ване на водата из цялата страна. Ден след това с нас се свърза жител на община Гоце Делчев, Златко Анге­лов, за да подаде сигнал, че детето му се било натровило и като главен „заподозрян“ е питейната вода в града:

„Редно е някой да прове­ри случая. През нощта де­тето ми скокна от леглото, повръщаше страшно много така, както никога не го бях виждал. Цяла нощ продължи така. Не ми се вярва да е от яденето, защото това, с което се нахрани той, се нахраних­ме и ние. Същият ден, докато бях на работа, с мой приятел коментирахме темата, като той каза, че също е повръщал цяла нощ и че не му се вярва да е от храната. След като отидохме на лекар, ни казаха че на сина ми му няма нищо – нито настинка, нито гърло. Един от симптомите бе чревотидохме на лекар, ни казаха, на инфекция, но лекарката не бе категорична. Наложи се да постъпим в болница, но там нямаше места от деца със същият проблем. Обръщам се към вас, за да обърнете внимание на проблема и да може да се предотвратят крайни инциденти, особено с малки дечица. Сърдечно Ви благодаря за отделеното вре­ме“, писа до нас читателят ни Златко Ангелов.­

Изключително чувствител­ни сме, когато става въпрос за малки дечица, които пре­минават през подобен ад. Сигурното е едно – отравяне има. Както винаги ние тър­сим истината и веднага се свързахме с ВиК – Гоце Дел­чев, които веднага откликна­ха и ни обясниха, че опасност за населението няма, водата отговаря на всички норми – за пиене, за миене, за всички битови нужди.

Опасенията на г-н Ангелов се оказаха безпочвени, ко­ментирайки натравянето с вода.

Това обаче няма да ни спре да търсим истината. Редно е да се разбере от къде е нат­равянето. Работата ни по слу­чая продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене