„Струмска слава“ продължи пътя си към Втора лига

„Струмска слава“ уверено върви към класиране в професионалния футбол, след като спечели трудната си визита на Рилски спортист с 2:1

Футболистите от успяха да се опънат сериозни на лидера в класирането, но все пак силите им стигнаха само за едно почетно попадение.
Мачът бе от 28-ия кръг на Югозападната Трета лига в която радомирци гостуваха в Самоков, където тимът на „скиорите“ определено не бе, за да изиграе протоколен мач, но в крайна сметка се видя, че разликата в класите не е в тяхна полза.

В 3-ата минута „Струмска слава“ поведе след гол на Стоян Георгиев. Той изскочи от дълбочина сам срещу вратаря и след това го прехвърли, за да даде аванс на гостите.
В 56-ата минута след пробив на Кристиян Евлогиев топката бе центрирана на капитана Тодор Зюмбулев, който от малкия пеналт удвои аванса на тима си.
Двадесет минути преди края домакините стигнаха до почетен гол, но силите им не стигнаха за нищо повече.

Така „Струмска слава“ запази лидерската си позиция на 7 т. с 65 т. – с цели 7 повече от „Септември“(Симитли), който вече е втори след успеха си с 5:0 срещу „Свобода“(Пещера) и грешната стъпка на „Миньор“(Перник), който завърши наравно 1:1 срещу борещия се за оцеляване „Германея“(Сапарева баня).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене