ЧЕТИРИ ПОКОЛЕНИЯ ПОЧЕТОХА С КОНЦЕРТ – СПЕКТАКЪЛ ГРАДЕВСКИЯ МОЦАРТ В СИМИТЛИ (СНИМКИ)

„Защото съм оставил нещо след себе си…“ Учениците от клубовете по проект „Твоят час“ от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в Симитли представиха концерт – спектакъл в памет на Димитър Янев.
Пред многобройна публика в залата на читалище „Св.Климент Охридски“ четири поколения ученици на училището припомниха чрез стих и песен  човека, израснал в люлката на Малешевска планина, Рила и Пирин, докоснал се до мъдростта на вековете, който продължава да вълнува и да кара да се гордее обществеността на Симитли с неговите песни и стихове.
Презентация за пътя и живота на почетния гражданин на Симитли представиха учениците. Букет с песни бяха представени пред десетките дошли на възпоменателното събитие. С бурни аплодисменти и сълзи в очите, публиката се радваше на творчеството на човека, създал химна на Симитли. Градевският Моцарт, както е наричан в миналото, е оставил много следи в българската музика.
Ръководителите на учениците Вяра Боянска и Ели Боянска бяха подготвили своите възпитаници с добра хореография и песни, емблематични за пиринския край. В залата присъстваха кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, заместник- кметът Евгения Георгиева, именитият художник Николай Кашев, директорът на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в Симитли- Таня Янкова, заместник- директорите на гимназията Йорданка Памуклийска и Борислав Дафков,  кметове на селата в община Симитли, много приятели и гости любители на творчеството на  „Пиринския Орфей“.
С изключителна радост Таня Янкова поздрави своите ученици и техните ръководители и им пожела да продължават да се грижат за паметта на учениците и винаги да създават толкова креативни проекти. Кметът Апостолов, приятно развълнуван от случващото се в препълнената зала, поздрави ръководството на училището, децата и техните учителки, които непрестанно се грижат за популяризирането на Симитли и успелите хора от нашия град. Пожела им още дълги години да развиват възможностите на децата на Симитли и да не спират да дерзаят.
simitli.info

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене