ВИДЕО: 27 улици в западната част на Гоце Делчев ще бъдат рехабилитирани до края на годината

Това стана ясно днес на специална пресконференция, на която бе представен защитеният общински проект „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на Град Гоце Делчев“. Проектът е част от Оперативна програма за регионално развитие по проект „Региони в растеж“.

Проектът е разделен на две части – „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на Град Гоце Делчев“ и „Ремонт на образователната инфраструктура в Гоце Делчев. Общата стойност на проекта е 19 070 867 лв., като стойността за рехабилитация на уличната мрежа на града е на стойност 5 698 760 лв., като 4 843 946 лв., са европейско финансиране а 854 814 лв. са от републиканския проект За съгласуване дейностите по проекта, на пресконференцията бяха поканени представители на ЧЕЗ, ВиК и газоснабдителната фирма в града, а същи така и училища и социални домове ситуирани в тази част на града. Кмета Владимир Москов запозна присъстващите със спецификата на дейностите по реализация на проекта. Завеждащият служба ТСУ, Петър Мутафчиев предупреди заинтересуваните граждани и учреждения, които плануват ремонти по отношение на канализация, водоснабдяване и електро снабдяване да приключат до началото на юни, когато ще стартира реализация на проекта. След този срок, в рамките на пет години, гражданите няма да имат право да разкопават улици и тротоари за ремонти от този характер.

С реализирането на проекта в Гоце Делчев ще бъдат рехабилитирани изцяло 27 улици с обща дължина 6.4 км

Да приключат дейностите по този значим проект до края на тази година ако няма извънредни метеорологични условия, обеща кмета Москов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене