Треньор от Копривлен стана вицесветовен шампион

Става дума за бившия футболист на „Пирин“ (Гоце Делчев), Банско, „Етър“ и „Пирин“ (Благоевград) Манол Занев, който показа, че възрастта не е порок

Тони СТОЯНОВ

Братът на национала Петър Занев донесе поредното признание и приз в богатата витрина на столичния гранд „Левски“. Той участваше с формацията, набор 2007 на „сините“ тазгодишното издание на световното първенство по футбол за деца. Малките левскарчета се наредиха между над 80-те тима от различни краища на света от над 50 държави. Българчетата и техният треньор имаха възможност да бъдат в компанията на едни от най-силните тимове не само в Европа, но и в света, сред които многократни носители на европейски и световни трофеи „Спортинг“ (Лисабон), „Порто“, „Глазгоу Рейнджърс“, Ливърул, „Байерн“ (Мюнхен), “Шалке 04“, Валенсия, Севиля, Барселона, „Зенит“ (Санкт Петербург), „Спартак“ (Москва), „Стяуа“ (Букурещ) и др. В мачовете в своя поток Манол Занев и компания се изправиха срещу испански, бразилски и мексикански отбори. Много престижни бяха успехите на българчетата срещу мексиканския гранд Ацтека и една от най-прогресиращите бразилски школи Sport ED. SC, с което младите родни надежди привлякоха погледите на футболните специалисти като някои от тях побързаха да запитат за възможностите каква е възможността за някои от момчетата на „Левски“ да бъдат взети в школи от Испания, Германия и Англия.
На заключителната церемония по награждаването българите бяха сред най-аплодираните не само от местната публика, но и от солидна българска агитка от сънародници, живеещи в Барселона и околностите, след като спечелиха второто място в „Сребърния поток“. На церемонията по закриването на турнира целият отбор получи почетни статуетки и голяма купа за участието във финала.
Особено големи емоции предизвика и посещението на един от митичните стадиони в световния футбол – „Камп Ноу“, което бе специалната изненада от страна на организаторите, където младежите можаха заедно с техните треньори можаха да усетят атмосферата и усещането да бъдат част от магията на Барселона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене