Опасно! Разкриха нелегална аптека в Петрич! Продавала ваксини от домашен хладилник и лекарства без разрешение

Аптеката била засечена при проверка на РЗИ Благоевград, глобата е 15 000 лева

Опасна търговия с лекарства разбиха служители на РЗИ – Благоeвград в Петрич, научи struma.com. Служители на Регионална здравна инспекция- Благоевград извършили проверка на обект, на ул. „Асен Златаров” № 20, на който била поставена табела „Аптека“. Там инспекторите установили, че в обекта няма поставено на видно място разрешително за търговия на дребно с лекарствени продукти и при поискване не е представено.

Термолабилните продукти се съхранявали в хладилник, в който липсва термометър. Не се водел дневник за ежедневното отчитане на температурата, като в момента на проверката в хладилника се намирала ваксина срещу тетанус. В аптеката липсвал метален шкаф за съхранение на леснозапалими продукти.

В обекта са били налични лекарствени продукти, които се отпускат по лекарско предписание – антибиотици, диуретици, антихипертонични продукти. Установено е, че обектът – аптека работи, без да има разрешение за търговия на дребно с лекарствени продукти, издадено от Изпълнителната агенция по лекарства., казаха за struma. com инспектори от РЗИ, според които подобна търговия е крайно опасна.

На основание на тези нарушения РЗИ-Благоевград са съставили акт на фирмата нарушител от 15 000лв.

Ани Георгиева/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене