Мотоциклетисти от датския град Исхой ще участват в „Гран При Петрич“ край Самуилово

Тази година състезанието е „2в1“: ежегодния мотокрос, и финален кръг на Традиционния шампионат на България по мотокрос

Състезатели на мотоклуба от град Исхой, Дания, ще вземат участие на поредното издание на традиционния мотокрос на мотополигон „Дени 518“ край Самуилово на 15 октомври тази година. Това е договорката, до която стигнаха на среща днес кметът на селото и президент на Клуба по мотоциклетизъм „Калабак“ Кирил Стоянов, и президентът на датския мотоклуб Миккел  Хоуман. В Самуилово двамата обсъдиха и други идеи за съвместни проекти на двата клуба. Миккел Хоуман отправи покана към състезателите по мотокрос от „Калабак“ да гостуват в датския град Исхой.

Предстои да бъде уточнено колко датски състезатели ще се включат в мотокроса в Самуилово. Те ще участват за класиране в сътезанието на 15 октомври, което тази година ще бъде „2в1“ – поредното издание на мотокрос „Гран При Петрич“, и последен кръг на Традиционния шампионат на България по мотокрос. Ще има и две класирания и награждавания.

„Със сигурност ще участва вторият в класа си в Дания Густав Питерсен“, съобщи Миккел Хоуман. Кирил Стоянов пък разкри, че Густав е любимец на публиката в Самуилово.

Така датски състезатели по мотокрос от Исхой ще гостуват за втори път на мотополигон „Дени 518“. За първи път през октомври миналата година петима състезатели на датския клуб пробваха пистата край Самуилово. Тогава в състезание извън първенството се впуснаха вторият в клас МХ85 в страната Димитър Грозданов от Симитли, и вторият в Дания Густав Питерсен. Грозданов, който преди няколко дни спечели Първия кръг на Традиционния шампионат по мотокрос на България,  финишира с по-добро време от Питерсен.

Миккел Хоуман пристигнал преди няколко дни в къщата си в село Джигурово, пише струма24.ком. Той използва гостуването си в България, за да се срещне с Кирил Стоянов по повод участието на състезатели от датския мотоклуб в мотокроса през октомври.

Хоуман и Кирил Стоянов имат обща идея за провеждане на пистата край Самуилово на тренировки и състезания между Дания, България, Гърция, Македония и Германия. При първото си гостуване момчетата от Дания дадоха висока оценка на полигон „Дени 518“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене