Кметове дебнат за овце и коне

Кметът на община Сатовча – Арбен Мименов, издаде заповед, с която забрани свободното пашуване по ливадите, засетите и подготвени за сеитба земеделски земи на територията на общината.

Целта е предотвратяване на щети на селскостопанското имущество и опазване на общинските зелени площи и декоративна растителност.

Със заповедта се забранява пускането на всякакъв вид добитък в селскостопанските земи, както и свободното им пашуване в тях. Забраната влезе в сила от 5 април и е валидна до приключване на селскостопанската година. Забранено е пашуването и движението на добитъка по площадките, парковете и градините на територията на общината, като кметовете на кметства имат задължението по подходящ начин да уведомят населението и да организират опазването на селскостопанското имущество на територията на кметството.

При констатирани нарушения кметовете на населени места се задължават да предприемат мерки за извеждане на домашните животни от зелените площи. Те трябва да издирят нарушителите и да наложат необходимата санкция за неспазване на разпоредбата, както и да предприемат нужните мерки по възстановяване на нанесените вреди. Полицаи пък ще подпомагат управниците на населени места при изпълнението на служебните им задължения във връзка с прилагането на заповедта. До 200 лева е глобата за нарушителите, при повторно неспазване на заповедта санкцията е до 500 лева.

pirinpress.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене