Местния печат

„Вяра“

Над 2 часа дебати и 13 единодушни гласа в ОбС: Твърдо „не” на референдума и отделянето на Големо село от Бобов дол, кметът Е. Величкова: Не може 190 човека да решават съдбата на 9 000, ще сезирам прокуратурата за подписката

Твърдо “не” на отделянето на Големо село от община Бобов дол и присъединяването му към община Дупница каза местният парламент в миньорския град. С 13 гласа „за” при поименно гласуване общинските съветници заявиха, че не одобряват искането за провеждане на референдум и не дават съгласие за отделяне на Големо село от община Бобов дол и присъединяване към община Дупница.

Фурна, бараки и градини запушват път в село Драката в Струмяни, 6-има души газят козята пътека, баба Анета Нушева: Тук ми е животът, не си давам парцела

Жители на село Драката не могат да си поделят парче земя, предвидено за път, и кметът на община Струмяни Емил Илиев им праща комисия, която да търси на място решението. Проблемът е, че две фамилии превзели част от земята, която включили в дворовете си и владеят от десетилетия. В същото време съседите им – общо 6-7 души, трябва да газят по козя пътека, за да се доберат до парцелите си.

Шок и ужас в ГЕРБ, чудят се кого да наместят в стола на ОбС шефа в Дупница, избират между Й. Йорданов, Е. Гущеров, А. Пилев и М. Попниколов

Шок и ужас цари в редиците на герберите в ОбС – Дупница, издадоха източници на вестник „Вяра”. Управляващите не могат да излъчат своя пръв между равни, който да седне на председателския стол в Общинския съвет. Драмата е пълна, тъй като времето ги притиска. Те трябва да са готови с номинацията на новия ОбС шеф за сесията на 28 април.

Блок 3 в дупнишкия жк „Развесена върба” грейна като слънце след саниране

Блок №3 в жк „Развесена върба” в Дупница се раздели със сивата си фасада и грейна като нов след ремонт по Програмата за енергийна ефективност. Обновяването стартира в края на ноември миналата година, а навръх Великден празникът за обитателите на блока беше пълен, тъй като те вече се радваха на по-топли и уютни жилища.

Безработният Росен Григоров от Кюстендилско вилня в селска бакалия, нахвърлил се срещу продавачката Рени: „К***о“, ще ти свалям гащите, обявявам военно положение”

Безработният Росен Григоров изгоря със 100 лв. глоба, след като напсува продавачката в магазина на кюстендилското село Грамаждано, нарекъл я „к***а“. Младият мъж нахлул в бакалията, намираща се в кметството в центъра, искайки си с грубост и обиди кредитната карта от продавачката Рени. Наказанието за поведението му постанови Окръжният съд в Кюстендил под председателството на съдия Йоланда Цекова. Магистратът намали със 100 лева първоначално определената санкция по Указа за борба с дребното хулиганство.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене