Народният представител от Гоце Делчев – Богдан Боцев на първи брифинг в парламента

Днес внесохме в Народното събрание предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване за преизчисление на всички пенсии от 1.07.2017г. на база на средния осигурителен доход за 2013г. Това е справедливост, която ние отстоявахме по време на предизборната кампания, и сега изпълняваме. Това съобщи народният представител от 1 МИР Богдан Боцев, за когото това беше първи брифинг с парламентарната група на БСП, след като вчера положи клетва с колегите си в 44-то Народно събрание.

От БСП настояват да се приеме това предложение, което ще доведе до намаляване на различията на различията между т. нар. стари пенсии и новоотпуснатите пенсии.  Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев обясни, че за един и същ осигурителен стаж разликата в пенсиите е огромна. Последното такова преизчисляване е правено през 2008г. Стойнев подчерта че тази мярка наистина ще подпомогне най-възрастните хора, които живеят в изключително унижение в България.

„Предлагаме възнагражденията на народните представители в 44-то НС да бъдат замразени към база месец декември 2016г”, това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев. Той изтъкна, че управляващото мнозинство на ГЕРБ и ОП обещава евентуално увеличение на доходите на българските граждани към края на мандата си. „ Затова считаме за крайно неприемливо възнагражденията на народните представители  да се актуализират на всеки 3 месеца. Най-малкото, което можем да направим, е с личен пример, да изразим съпричастност към огромното мнозинство български граждани, които живеят под или около прага на бедността в страната”, заключи Бойчев.

hronika

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене