Местния печат

„Вяра“

Даниела Капитанска от Дупница: Трима гинеколози от общинската болница се подиграха с мен, намерих спасение в ръцете на д-р Петър Динов и екипа му

„Страдах от жестоки кръвоизливи и според диагнозата трябваше да се подложа на хистеректомия. Лекарите от АГ отделението на общинската болница до един решиха да с изгаврят с мен”, сподели в редакцията на вестник „Вяра” Даниела Капитанска, нарядчик в БДЖ – Дупница. Тя разказа за ужаса и за огорчението си от медиците в общинската болница. Капитанска обаче искаше преди всичко да изкаже благодарността си на д-р Петър Динов и екипа му от частната болница в Дупница, при които е намерила спасение.

Кюстендилци сведоха глави пред паметта на загинали алпинисти

Кюстендилци се поклониха пред паметника на алпинистите Людмил Янков и Стоян Наков, и на колене запазиха  минута мълчание. „Людмил ми беше повече от приятел, доста време заедно сме катерили.  Винаги като седнем да се храним, последната храна остава за него. В трудни моменти сам поема инициативата. Като бяхме на Матерхорн в Алпите през 1982 година бяхме четирима кюстендилци, първите българи изкачили северната стена. Людмил ни измъкна с едно въже, просто това ми се е запаметило.

Джигитът, почернил Великден, с 35 наказания

23-годишният шофьор, почернил пернишкия Великден, е с куп прегрешения на пътя. 35 са наказателните постанолвения, издадени на В.В. за различни нарушения нса пътното движение. Сред тях преобладават шофиране без докумченти и неизползвани обедзопасителни колани. На 28 март тази година му била отнета и шофьорската книжка за неплатени глоби. Същият ден младият мъж ги платил и документите за правоуправлени му били върнати.

БСП предлага бившият пернишки депутат Валери Жаблянов за зам.-председател на парламента

Валери Жаблянов ще бъде предложението на БСП за зам.-председател на Народното събрание, твърдят запознати. Лидерът на БСП Корнелия Нинова направила това предложение на заседанието на Изпълнителното бюро на партията и то било прието единодушно. Жаблянов бе избран за депутат от „БСП за България“ от Кюстендилски регион, където водеше червената листа.

Фолклорна формация „Огражденска четворка“ специален гост на празника на Сандански

Четвъртъкът след Великден град Сандански празнува своя празник, който тази година ще бъде на 20 април 2017 г.

Празничните прояви, посветени на Празника на града, ще започнат още утре с велопоход, чиито старт ще бъде даден в 10:00 ч. пред сградата на община Сандански.

Точно в 17:00 ч. с литийно шествие от община Сандански ще бъде съпроводена иконата на Света Богородица до Манастир „Св. Св. Козма и Дамян“.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене