Роми скочиха на полицаи, сипят обиди и ругатни

Двама жители на ромския квартал „Изток” в Кюстендил ще платят по 2 хиляди лева глоба за нападение над полицаи от автопатрула  в ромското гето. Емил Боянов и Боян Илиев се признаха за виновни за това, че на 18 юли 2016 година около 11.30 часа на ул. „София”, в близост до блок № 1 в гетото, популярен като блока на Гольовците, не се подчинили на разпореждане на полицейски автопатрул и попречили на двамата служители на реда от участък „Изток” да изпълнят задълженията си.

Полицаите спрели реното, в което се возели Боянов и Илиев, и им разпоредили да дадат документите си за проверка. Поискали им и документите на колата. Шофьорът Емил Боянов отказал да изпълни полицейското разпореждане, а след две-три реплики ромите, на 20 г. и 21 г., скочили от колата и отправили към полицейските служители на РУ на МВР – Кюстендил обидни думи и квалификации.

След половингодишно разследване нарушителите поискали споразумение с прокуратурата, а съдът им наложил най-тежките глоби, предвидени от закона – по 2000 лв. в полза на държавния бюджет.

ЖАНА ХРИСТОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене