Забиха кирка в колата на шефа на Историческия музей в Петрич

Неизвестни забиха кирка в колата на директора на Исторически музей-Петрич Сотир Иванов.

25-годишната кола, марка „Форд Орион”, е атакувана от група лица с качулки тази нощ към 02,00 часа на паркинга пред сградата на общината. Брадвата е забита над седалката на шофьора. Видеокамерите са заснели вандалския акт, полицията издирва извършителите.

„Имаме някакви насоки, но нека полицията си свърши работата. Явно атаката е срещу мен, не е случайно, че кирката е забита над мястото, където седя. Смятам, че става въпрос за психически обременен човек, който е поръчител на този грозен акт. Колата закупихме преди време с мой приятел, за да я ползвам за нуждите на музея“, коментира Сотир Иванов.

Това не е първото посегателство. Миналата сряда неизвестни сипали захар в резервоара, а навръх Разпети петък спукали четирите гуми на автомобила.

Сотир Иванов бе категоричен, че е спокоен и не се страхува. Той смята, че атаката не е дело на иманярски банди.

Преди дни археолози и полиция спасиха уникален надгробен паметник от ръцете на иманяри, които искали да го продадат. „По-скоро това деяние е на лична основа. Допускам, че в основата му е мъж, който не е взет на работа в музея и е решил да мъсти по този отвратителен начин. Факт е, че при трите атаки колата бе паркирана на различни места. Това означава, че се е следила от поръчителя и всичко е целенасочено, не е случайно”, твърди директорът на петричкия музей. Той допълни, че важно да се разкрие кой е поръчителеят, тъй като „такъв човек може да направи всичко на всеки”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене