Бербатов пред „Скай Спорт“: Трудно е да спреш с футбола! Искаш още един мач, още година

Когато си бил част от Висшата лига, след това искаш да се върнеш, призна българинът

Българският нападател Димитър Бербатов гостува в предаването „Goals on Sunday“ по „Скай Спортс“. В студиото Бербо коментира кариерата си във Висшата лига и плановете за продължаване на кариерата си.

„Висшата лига е мястото, където всеки иска да играе. Когато си бил част от нея, след това искаш да се върнеш. Трябва обаче да се гледа реалистично, когато си на години за край на кариерата си. Въпреки това постоянно отлагаш решението и си казваш: още малко, да видим какво ще стане“, заяви 36-годишният българин.

„Искам още да играя и ако трябва да съм честен, имах няколко разговори с мениджърите на отбори, но нищо не излезе. Един от тях беше Дейвид Мойс в Съндърланд. Опитвам се да поддържам форма. Има толкова много примери на спортисти, които уж са в края на кариерата си, а се представят страхотно. И на мен ми се играе“, призна Бербатов.

„На моите години вече всичко опира само до футбол, а не за пари или кариера. Просто искаш още един мач, още една година на терена. Да усещаш терена, феновете. Това е начин на живот. Трудно е да спреш и затова се държиш във форма“, добави бившият нападател Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм.

Пред водещия Бен Шепард Димитър Бербатов отрече информациите, че преди да заиграе за първи път във Висшата лига с екипа на Тотнъм е имал оферта от Ливърпул.

„Не! Преди да отида в Тотнъм, имаше интерес от Манчестър Юнайтед. Те говориха с агента ми. Нещо се случи тогава, но не знам какво. А и беше толкова отдавна“, заяви бившият български национал.

Бербатов похвали бившия си съотборник във Фулъм Муса Дембеле. Според него футболистът на Тотнъм има качествата да стане играч от световна класа.

„Има качествата да бъде световна класа. Познавам потенциала му от времето, когато бяхме съотборници. В момента все още се развива и става все по-добър. Вероятно се дължи на това, че играе в по-добър отбор, с правилния треньор и съотборници. Ако се предпази от контузии, може да стигне по-далеч“, коментира Димитър Бербатов.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене