Алея на българските традиции откриват днес в Сандански

Днес  от 12:00 чака майстори занаятчии от всички краища на България, съвместно с местни творци от Сандански ще представят майсторството на българските занаяти и традиции, както и красотата на приложното творчество.

Алеята на българските традиции в Сандански ще „разказва“ в продължение на три дни за процеса на работа и майсторство в изработването на свещи, посребрени накити, пафти, нагръдници, литаци и други. Една от множеството изненади за гостите и гражданите на града тази година ще бъде автентичната прабългарска юрта.

Творците от град Сандански със своето творчество ще пресъздадат българските традиции, чрез съвременни техники за приложно изкуство.

На връх Възкресение Христово /16 април/ в Дома на културата НЧ „Отец Паисий-1919“ гр. Сандански организира Великденски концерт с участието на ВГ „Звънче“, Фолклорна формация „Славей“, Танцов състав „Празник“, ТФ „Хоуп“, Балет „Жасмин“ и ученици от клуб „Моята религия“ при IV ОУ „Св. Св. Козма и Дамян“. Концертът ще се проведе на пл. „България“, 18:00 часа.

Празничната програма продължава и на 17 април /понеделник/ със Турнир по шах от 10:00 ч. в Залата на Общински съвет. Записванията за участие -на място, преди турнира.

Местните художници ще посветят на Великден още една своя обща изложба, която ще се открие на 18 април в 18:00 ч. в Епископска базилика, гр. Сандански.

След края на Великденските празници, град Сандански се готви да посрещне своя празник, който традиционно се отбелязва в четвъртъка след Великден.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене