„Беласица“(Петрич) не се е отказал от амбициите си и атакува първата позиция

Независимо от празничната седмица тимът на „комитите“ тренираше редовно без промяна в своята програма преди мача срещу „Чавдар(Етрополе)

Старши треньорът на „Беласица“ Николай Димитров обаче със сигурност за мача срещу „Чавдар“ в събота няма да може да разчита на контузения титулярен ляв защитник Валентин Костов. Освен него извън селекцията му за предстоящия днес след обяд двубой ще отсъства и наказания десен защитник Марин Георгиев заради натрупани жълти картони. При това положение наставникът на петричани ще направи вътрешни размествания в отбора, като се очаква мястото на Валентин Костов да се заеме от Смилков, а на Марин Георгиев – от Костадин Георгиев. Милчо Макенджиев и Любомир Граминов ще бъдат централната защитна двойка, пред тях – Атанас Димитров и Мартин Таушанов, в нападение ще се сключат Красимир Шапкаров, Тодор Кръстев, Владимир Кабранов и Кристиян Стоилов.

В момента отборът на „Беласица“ заема третата позиция в Югозападната Трета лига и има реални шансове да атакува Втора лига, естествено, ако основният спонсор – местната община, даде зелена светлина. За момента сериозна пречка и пред кмета Димитър Бръчков, и пред общинския съвет, и пред отбора е липсата на нормална собствена спортна база, след като предшестващата го власт хариза спортната база в Петрич на бизнеса. Това на практика изхвърли спорта футбол от южния град и „Беласица“ не може да играе в дома си – митичния стадион „Цар Самуил“. Независимо от това има надежда базата да бъде върната и тимът да играе на нея. Именно това кара „комитите“ да играят до последно. Те показаха потенциал във всичките си мачове до момента. Последният бе срещу „Пирин“(Гоце Делчев), който не може да намери себе си и загуби заслужено с 2:0, след като неговите футболисти инкасираха само един точен удар по посока на вратата на своите домакини.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене