Атмосферата в Общински съвет – Петрич е отровна

Това смята общинският съветник в „града на кестените“ Стоян Николов

Сериозни въпроси пред съветниците, управляващите и обществеността постави изказването му като съветник от Местна коалиция „Роден край“ на последното заседание на Общински съвет – Петрич, на което за нов председател бе избран Георги Тренчев от ГЕРБ, а другият кандидат – Пламен Чолаков, не успя да събере гласове за поста. Стоян Николов има зад гърба си сериозен опит като шеф на петричкия местен парламент. Ето изказването му преди избора:

„Аз бях председател, когато вече бивш депутат тръчкаше по мен по „Авалон“, наляво и надясно, и казваше: „Не може председателят на общинския съвет да е от партията на кмета на общината. Господин Динев беше свидетел също. Аз се познавам с Георги Тренчев, няма човек, който да го познава повече от мен. Не коментирам неговите качества.

Придържам се към думите на Капитанов и Розалин Хаджиев. В Общински съвет – Петрич атмосферата е отровна. Не може трима-четирима души да си въртят останалите на малкото пръстче. Въртят си синджирчето наляво и надясно, и всички останали се борят за зеленото копче.

Аз може повече да не съм общински съветник. Но всеки един от нас може би ще бъде пак кандидат за общински съветник. Тука виждам много млади хора. Потенциалът на общински съвет трябва да се ползва за просперитета на общината.

Ако се върнем малко назад във времето, и почнем да си спомняме тия неща, които правихте в началото на мандата, ще кажете – не е вярно. Човек, който е завършил счетоводство или икономика, влиза в комисията по вероизповеданията, а той може да е полезен за комисията по бюджет.

За това трябва да има урок към всичките. За мен не е без значение дали общината ще върви напред, дали ще съм на инат с кмета на общината. Такава дилема няма, ние трябва да вървим в една посока всички. Е, когато става въпрос за идеология, може да спорим с някои колеги. Когато става въпрос за това общината да върви напред, има начин, има пресечни точки. И трябва да ги търсим, това е основната задача на следващия председател на общинския съвет, ако иска да не е председател 7-8 месеца, защото имаше такива случаи.

В момента нещата са много сериозни, много тежки. Ние между нас не разговаряме, не си знаем имената, а мина година и половина от мандата.

Затова пледирам, независимо кой ще бъде следващият председател на Общински съвет – Петрич, нещата да се променят в положителна посока“, заключи Стоян Николов.

Един от въпросите, които прозират от неговите думи, е: Кои са тия трима-четирима души, които въртят останалите съветници на малкото си пръстче? Другият основен въпрос:  Защо останалите съветници се борят за зеленото копче на монитора в залата за заседания – копчето на съгласието и послушанието?

А най-основният въпрос е – има ли идеологии в съвременния Общински съвет – Петрич? Има ли борба на идеи? Или работата на Общински съвет – Петрич  диктуват други фактори, които отдавна са избутали идеологиите и идеите – добри или лоши, в ъгъла?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене