ГЕРБ и Обединени патриоти договориха управленска програма до 2021 година

Преговорният процес за изработването на обща стратегическа програма за бъдещото коалиционно управление на ГЕРБ и Обединени патриоти е завършена и разписана в 21 страници. До 2021 година ще управляваме страната. Това каза съпредседателят на Обединени патриоти Валери Симеонов на съвместен брифинг в парламента с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Други варианти за обединение няма. За нас е недопустимо сътрудничество с ДПС. Варианти с БСП и ВОЛЯ – няма, не може да се постигне мнозинство, каза още Симеонов. Независимо от нашите различия, ние положихме усилия, изработихме документ, под който ще се реализира бъдещото коалиционно управление, допълни още той.

От своя страна Бойко Борисов заяви: Винаги съм считал демокрацията като нещо свято, а най-доброто, което е измислила демокрацията е избори, на които народът си казва мнението. По този начин на избори, признати от всички за честни, бяхме подредени в парламента.

Борисов призна, че е трябвало да се направят много компромиси, имало е вододел на преговорите преди дни, но ГЕРБ са отстъпили за пенсиите, ОП отстъпили за други неща.

БСП и Обединените патриоти дори с ВОЛЯ не могат да направят коалиция. Чисто математически, ако не се бяхме разбрали с тези хора, трябваше да отидем на нови избори, каза още Борисов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене