Асим Адемов на крачка от Европейския парламент

Асим Адемов е на крачка от това да стане следващият депутат в Европейския парламент, в случай че Мария Габриел бъде номинирана за български еврокомисар на мястото на напусналата Еврокомисията в началото на 2017 година Кристалина Георгиева.

Преди ден Владислав Горанов определи Габриел като фаворит за поста.

„Евродепутатът Мария Габриел е добър и реалистичен кандидат за български еврокомисар. Мисля, че тя може да е много добър комисар и е българинът, който ще спечели най-много доверие в Европарламента при гласуването“, коментира Горанов.

Ако това се случи, то мястото на Мария Габриел в Брюксел ще заеме Асим Адемов, който е следващият по ред в депутатската листа на ГЕРБ за Европейски парламент.

Пред ИлинденПрес Адемов се въздържа от коментар, но увери, че цени качествата на Мария Габриел и би се радвал, ако тя бъде следващият български еврокомисар.

Асим Адемов е родом от гърменското село Дъбница. Той бе заместник-областен управител на Пиринско, но бе освободен от служебното правителство на Огнян Герджиков. Той е сред учредителите на ГЕРБ в община Гърмен. Преди дни пред в. Топ Преса Адемов опроверга спекулациите, че е напуснал партийните редици. Напротив, пред изданието той коментира, че продължава да работи за каузата на ГЕРБ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене