Деветокласникът от ПМГ „Яне Сандански“ Стоян Гебрелиев ще представя областта на Национална олимпиада

Младежът даде нов повод за гордост на своето училище, след като ще бъде ученикът, който ще защитава честта на област Благоевград на Националната олимпиада по география и икономика

На практика с това се възобновява традицията на неворокопското елитно училище да има свои участници на най-високото ниво в тази учебна дисциплина, след като в последните няколко години във финалната фаза липсваха. Младият любител на науката за земята спечели правото да бъде сред споещите за приза „Най-добър млад географ на България за 2017“, след като успя да постигне 167 т. От общо 200 възможни на областния кръг, което бе с 15 пункта повече от следващия го негов конкурент от Петрич.

Сега Стоян Гебрелиев сериозно заляга над книгите със своя учител Георги Сеизов и водят подготовка за предстоящата Национална олимпиада, която ще се проведе в Пловдив. На нея ще се съберат отличниците в останалите области на нашата страна и ще мерят сили от 28 до 30 април. Пред деветокласника на ПМГ „Яне Сандански“ ще стои задачата да преодолее конкуренцията на своите съперници в два кръга. Първи – писмен с 40 състезателни задачи, които ще трябва да реши за 90 минути и заключителен писмен с 20 състезателни задачи за 45 минути и устен (практически).

Националната комисия класира за заключителния етап по 7 ученици от двете

възрастови групи. Устният (практическият) изпит включва 4 въпроса или 2 въпроса и решаване на казус, като се провежда пред публика.

Ние от ТОП ПРЕСА, верни на себе си да подкрепяме талантливите млади хора, които желаят да се развиват и да вървят напред пожелаваме на Стоян Гебрелиев и неговия млад учител Георги Сеизов бъдещи успехи, които да растат с веки изминал ден!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене