На вниманието на КАТ в Петрич! Нагло паркирани автомобили по тротоарите на ул. „Връх китка“ пречат на пешеходците да преминават и застрашават живота им

Читатели на Struma.com сигнализираха за ежедневно паркирани автомобили на тротоарните площи по ул. „Връх китка“ в Петрич. Моторните превозни средства се паркират и на двата тротоара по дължината на улицата, която от ноември 2016г. е еднопосочна, заради натовареността по нея.

Почти е невъзможно пешеходец да премине по тротоара, тъй като по него няма място. От едната страна на тротоара паркираните автомобили са залепени за намиращите се къщи и заемат изцяло пространството, отредено за пешеходци. За да успее пешеходец да премине трябва да го направи по пътното плътно, където се движат превозните средства.

Невъзможно е майка с количка с дете да успее да мине от там. По този начин се създават предпоставки за инциденти, застрашаващи живота и здравето на хората.

Надяваме се институциите да се самосезират и да бъдат предприети спешни адекватни мерки, за да се избегнат неприятни инциденти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене