70 ученици от училищата в Абланица, Хаджидимово, Слащен и Вълкосел с грамоти и награди от състезание по ИТ

70 ученици от 5-и до 12-и клас от четирите средни училища – СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Абланица, СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, СУ „Св. Климент Охридски“ – с. Слащен и СУ „Христо Ботев“ – с. Вълкосел, участваха в общинското състезание по информационни технологии, проведено в учебното заведение в Абланица в събота.

Състезанието се организира за втора поредна година и се утвърждава като традиционно. То бе проведено от д-р Адем Зейнев – ръководител на направление „Информационни и комуникационни технологии“, и ръководството на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Абланица.

Надпреварата бе открита от заместник-директора на училището домакин Хюсеин Къдрев, който приветства всички участници и гости и проявения интерес към състезанието.

Освен учители от домакинстващото инициативата училище в Абланица състезанието бе уважено от учителите по информационни технологии от училищата в Хаджидимово и региона. Почетен гост бе Данаил Иванов – експерт маркетинг, Информационен център-Благоевград към издателство „Просвета“.

Председателството на състезанието бе поверено на Красимир Стоянов – учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Акад. Сергей П. Корольов“ – Благоевград, а членове на престижното жури бяха Пепа Стоянова – учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „ Акад. Сергей П. Корольов“, и Адем Зейнев – ръководител на направление „Информационни и комуникационни технологии“ в училището в Абланица.

След като журито запозна участниците с регламента на състезанието бе дадена и същинската му част. Учениците се състезаваха в няколко направления, като всички участници получиха сертификати за участие, а победителите бяха удостоени с престижни грамоти, за изготвянето и оформянето на дизайна се погрижиха домакините съвместно със старши експерт Василиса Павлова от Регионалното управление на образованието в Благоевград.

След оспорваната надпревара журито подреди в класацията на всички направления най-добрите, а именно:

Направление – Компютърна графика

Първо място – Мейка Хавальова – СУ „ Св. Паисий Хилендарски“ с. Абланица.

Второ място – Браян Аджемиев – СУ „ Христо Ботев“ с. Вълкосел.

Трето място – Севим Топова – СУ„ Св. Паисий Хилендарски“ с. Абланица.

Направление – Текстообработка

Първо място – Анелия Гелемерова – СУ „ Никола Вапцаров“ гр. Хаджидимово.

Второ място – Ширин Хасанова – СУ„ Св. Паисий Хилендарски“ с. Абланица.

Трето място – Любомир Гелемеров – СУ „ Никола Вапцаров“ гр. Хаджидимово.

Направление Компютърни презентации

Първо място – Дейвид Аджемиев  – СУ „ Христо Ботев“ с. Вълкосел.

Второ място – Сибел Башова – СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Абланица.

Трето място – Орхан Чавдаров – СУ „ Христо Ботев“ с. Вълкосел.

Направление Видеоклипове

 Първо място:

  1. Артур Спириев – СУ „ Климент Охридски“ с. Слащен.
  2. Кевин Хаджиев – СУ „ Христо Ботев“ с. Вълкосел.

Направление WEB сайт

  1. Крис Адемов Зейнев – СУ „ Св. Паисий Хилендарски“ с. Абланица.

Освен грамоти ръководството на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ бе подготвило и предметни награди за победителите. Голямата изненада за всички бяха връчените подаръци от издателство „Просвета“ чрез техния мениджър Данаил Иванов, който със задоволство поздрави победителите и отчете високото ниво на състезанието.

Журито, публиката и всички гости, участвали и предходната година в първото идание на общинското състезание по информационни технологии, единодушно заявиха, че нивото на представените продукти тази година е на много по-високо ниво, с което СУ „Св. Паисий Хилендарски“ за пореден път доказа, че е иновативно училище и отличен домакин на подобни прояви.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене