ВИДЕО: Ученици от НПГ „Д. Талев“ се включиха в Световната седмица на парите

Учениците от Неврокопска професионална гимназия ”Димитър Талев” и Професионална гимназия по механоелектротехника ”Юрий Гагарин“ – гр. Петрич се включиха в Световната седмица на парите, като участваха в Иновационен лагер 2017,  състезание, което генерира идеи

Учениците, обособени в отбори, трябваше да мислят върху конкретен казус и да предложат пътища за успешното му решаване, разполагайки единствено с достъп до компютри, интернет и съветите на бизнес консултанти – доброволци от Бизнес инкубатор гр. Гоце Делчев. В иновационния лагер участие взеха шест отбора, които бяха разделени на случаен принцип.

Казусът по които трябваше да работят беше: „Липсата на инициативност за повишаване на доходите се отразява негативно върху нивото на финансовата грамотност“. Задачата на отборите бе да предложат алтернативни източници на доходи за самите тях, учасниците в отботрите и за техните домакинства. Те разполагаха с два часа време за да подготвят презентация на своята идея по отбори и да я представят пред журито в рамките на 3 минути. Безпристрастното жури бе затруднено в определянето на класирането на отборитр, но все пак определи:

1-во място за отбор № 2, съставен от Кръстьо Аврамов, Десислава Славкова, Николая Баничанска, Величка Трендафилова и Адиле Комарова.

На 2-ро място бе отбор № 5 в който участваха Евгени Василев, Юлияна Душева, Красимира Костадинова, Весела Панева и Добринка Романска

На 3-то място се класира отбор № 3, в който се състезаваха Владислава Димитрова, Петя Тункова, Лили Магдалинчева, Богомил Ибишев и Виктория Боринарова.

Всички участници получиха сертификати за участие, грамоти и подаръци, както и нови приятелства с връстници от гр. Петрич и приятни емоции.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене