ЦИК обяви имената на пиринските депутати

Централната избирателна комисия прие днес свое решение, с което обяви избраните депутати от Благоевградски регион в Четиридесет и четвъртото Народно събрание.

Водещата политическа партия в областта – ГЕРБ, ще има петима свои представители в следващия парламент. Това са Цветан Генчев Цветанов, Алексадър Димитров Манолев, Стефан Апостолов Апостолов, Георги Запрев Динев и Даниела Савеклиева.

Депутатите от Коалиция „БСП за България“ са трима – Тома Николов Томов, Богдан Емилов Боцев и Николай Кръстев Бошкилов.

ДПС има двама представители – Делян Славчев Пеевски и Елхан Мехмедов Кълков.

Атанас Славчев Стоянов е народният представител от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

Централната избирателна комисия обаче прави уговорката, че кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни изборни района, са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в ЦИК в коя листа желаят да останат избрани.

Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на БТА. Заявлението трябва да е в писмена форма и саморъчно подписано.

За Благоевградска област кандидатите, които участват едновременно в две листи, са двама. Цветан Цветанов е избран и от Велико Търново, а Делян Пеевски – от Пазарджик.

Най-вероятно и двамата ще се откажат от пиринските листи и ще освободят място в парламента за местни кандидати.

В случай, че кандидатът не подаде писмено заявление в срок ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител.

Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението на РИК за регистрация на съответната кандидатска листа, съобщават още от ЦИК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене