Ранени ангели! Да върнем Светлината на Мина /Видео/

Тя не вижда „белия свят“, но сърцето ѝ пее! Тежка болест порази – 18 г. момиче от Петрич, загуби очите си, но не спира да мечтае и да раздава доброта

Мина днес има нужда от помощ, 24 хиляди струват „очите ѝ“, нужна е спешна операция

Мина е на 18 години от Петрич. Тази година завършва ПГИТ „Проф д-р Асен Златаров“ и ще бъде абитуриентка съвсем скоро. Мина не вижда, усложнения след прекаран конюнктивит поразили зрението и тя развила тежка кератопатия, довела до слепота на двете очи. Очичките ѝ ронят сълзи непрекъснато, заради капките, заради болките, но тя не спира да се усмихва и да зарежда с доброта. Красива, нежна и слънчева Мина ни посреща в дома си днес.

След поредната терапия около очите ѝ, посреща ни засмяна и започва да разказва за голямото вълнение около абитуриентския си бал: Много съм щастлива, купих си вчера розова рокля, такава каквато си мечтаех, казват, че ще бъда като принцеса, много ме е яд, че не мога да се видя, казва Мина. Не иска да си спомня за тежката участ, която я сполетяла преди 2 години, разболяла се, появил се конюнктивит, уж безобидно заболяване, но скоро се превърнал в тежка кератопатия и на 16 години Мина спряла да вижда.

Не можела да повярва, но с подкрепа на близките си и приятелите си тя повежда битка с тази тежка болест. Не спира да мечтае, иска да стане сомелиер, и е сигурна, че ще осъществи мечтата си. Влюбена е в българската музика, пее, защото сърцето и пее. Не спира да го прави, дори когато и е много тежко………

Мили хора, Мина от Петрич, е поредното наше ранено ангелче, ние я видяхме, сълзите ѝ, разкъсват сърцето. Толкова е хубава и млада…. Мина има нужда от спешна операция за поставяне на импланти на двата клепача и двете очи, за да не достигне възпалението до мозъка.

За операцията са нужни 24 000 лева (12 хил. евро). Сумата е непосилна за семейството на момичето и, трудови хора, които не спират да търсят начини да спасят детето си. Затова отидохме у тях. За да ви покажем Мина, за да споделим колко голяма е болката ѝ и колко по-голяма нуждата ѝ от подадена ръка, от помощ. Вижте видеата.

Затова, уважаеми читатели, с големи сърца. Нека за пореден път се обединим и върнем Светлината на Мина. Да помогнем на семейството да събере нужната за операцията сума: Ето банковата и сметка:

Ани Георгиева

Екип struma.com

Сметка в лева:Общинска банка
Мина Анастасова Опренова
IBAN: BG43 SOMB 9130 1061 3730 01.

Сметка в евро: MINICIPAL BANK
Mina Anastasova Oprenova
BIC: SOMBBGSF
IBAN: BG84 SOMB 9130 4461 3730 01.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене