Заради вътрешно партийно предателство: БСП иска оставката на Гергана Янчева като заместник председател на Общинското ръководство

Социалистите ще поискат и снемане на политическото доверие от Янчева, работила изцяло за себе си в предизборната кампания, въпреки неписано споразумение

БСП – Благоевград свиква спешно заседание на актива си, на което ще бъде поискана оставката на заместник-председателя на общинското ръководство Гергана Янчева, научи struma.com. Мълвата се носи упорито из областния център днес.
Социалистите ще поискат и снемане на политическото доверие от Янчева, заради преференциалната и „игра“ по време на предизборната кампания. До драматичната развръзка се стигна след преброяването на бюлетините и изненадата, която се стовари, върху червените, разкривайки, че Янчева е работила за преференции и само 70 гласа спасиха депутатското място на лидера на партията Николай Бошкилов.
Припомняме, че БСП Благоевград изрично се споразумя с кандидатите да се работи изцяло за партията без преференции в Благоевград. Янчева обаче, както ви съобщихме още вчера, подкрепяна от известни в БСП партийни динозаври, игра зад гърба на Бошкилов, Тома Томов и останалите кандидати.
Разривът в БСП отново е налице, въпреки опитите на Бошкилов да консолидира партията, решавайки, че онези, които системно правеха интриги, са обезсилени. Оказа се обаче, че маниерът им на работа да използват партията за собствени цели, все още е актуален. Ще потърсим коментар по темата от новите депутати по-късно.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене