Гоцеделчевските социалисти се поздравиха официално с избора на Богдан Боцев за народен представител

Заместник-кметът на община Гоце Делчев Богдан Боцев, който е уважаван млад човек в родния си град, община и регион без оглед на политическа и религиозна принадлежност, е избраният официално народен представител след проведените вчера на територията на страната предсрочни парламентарни избори.

Така община Гоце Делчев ще има и в 44-ия парламент свой народен представител в лицето на Богдан Боцев, е официлната информация, която бе потвърдена и от самия него днес.

Според окончателните резултати 4160 избиратели са гласували за кандидата на БСП Богдан Боцев срещу 4068 гласа, което е минимална разлика от 92 бюлетени по-малко от гласувалите за ПП ГЕРБ и кандидата за народен представител Димитър Гамишев.

Богдан Боцев е получил и персоналното доверие на 3 208 жители на града и общината, гласували преференциално за него, а като цяло преференциалният вот за Боцев от съседните общини и от област Благоевград е 5065.

За кандидата на ГЕРБ Димитър Гамишев в община Гоце Делчев са гласували преференциално 1838 души, а като цяло отчетеният за него преференциален вот е 3429.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене