И Гоце Делчев се присъединява към “Часът на земята”

Община Гоце Делчев ще се включи за поредна година в инициативата „Часът на Земята”. Тазгодишното издание на една от най-мащабните акции на природозащитната организация WWF „Часът на Земята”, ще се състои на 25 март, събота, във времето от 20.30 ч. до 21.30 ч.

По време на „Часът на Земята”, хора от целия свят символично угасяват осветлението в домовете си за един час. През този час знакови сгради също притъмняват, а по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

„Часът на Земята” се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия, а в България – през 2009 г., като всяка изминала година привържениците на инициативата стават все повече.

Община Гоце Делчев и тази година ще се присъедини към инициативата «Часът на Земята», като във времето от 20.30 до 21.30 часа на 25 март 2017 година, ще угасне осветлението на знакови сгради в централната част на града.

От общинската администрация призовават жителите на общината да подкрепят инициативата и да изключат осветлението на домовете си за един час – „Часът на Земята”, на 25 март /събота/ от 20.30 до 21.30 часа.

ХРОНИКА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене