Свържете се с нас

Uncategorized

Екотабелата на Мария Праматарова бе поставена в градинката на нейната ПМГ „Яне Сандански“

Публикувано

на

В първия ден на пролетта грейна екотабелата на проект „ЗЕЛЕНА ВСЕЛЕНА“   на Българо-американската кредитна банка, изработена от осмокласничката от Гимназията Мария Праматарова

Младата еколожка е един от десетте класирани лауреати в националния конкурс за еко табели от кампанията „Зелена вселена“ на Българо-американската кредитна банка.

В конкурса взеха участие 890 деца от 152 училища от цялата страна.

Преди това на специална церемония в община Гоце Делчев Мария бе наградена с грамота и получи туристическа екипировка, а нейното училище ПМГ “Яне Сандански“, също получи престижна грамота и мултимедиен проектор.

Очаква се на още две места в родния град на осмокласничката на най-старото училище в района да бъдат поставени екотабели с рисунката на осмокласничката.

Директорът на гимназията Елка Божикова сподели, че постижението и таланта на малката еколожка престижния национален конкурс Мария Праматарова е  истинска и поредна гордост за ръководството и учителите на елитната гимназия, както и за цялата община Гоце Делчев.

коментара

Uncategorized

Община Петрич ремонтира килийното училище в манастира “Свети Георги“

Публикувано

на

Сградата на килийното училище към манастир „Свети Георги“ имаше нужда от спешен ремонт, за да бъде съхранена.

В сградата на старото килийно училище са запазени две класни стаи, трапезария и магерница. 10 000 лв от Комисията по вероизповедания бяха отпуснати за укрепване на сградата, ремонт на покрива и вътрешно освежаване.

Според стари предания строителството на манастира „Свети Георги“ край село Гега започва още през 1848 г. В него първоначално е разкрито обществено килийно училище, което по-късно е преустроено в новобългарско. Манастирът „Свети Георги“ е една от дестинациите за исторически и религиозен туризъм, която Община Петрич се стреми да популяризира и развива през последните три години.

За постигането на тази цел ще започне и рехабилитация на пътя от с. Гега за с. Чурилово по проект на Община Петрич защитен по ОП „Развитие на селските райони“. Този участък е част от общо 12 км нови пътища, които ще се изградят по цитирания проект.

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

Тази седмица във вестник “ Градът „

Публикувано

на

  • И още за протестите в Гърмен! Какво точно искат хората там!
  • ДПС –БЛАГОЕВГРАД: ПРОЕКТЪТ ЗА ВИК- АСОЦИАЦИЯТА В БЛАГОЕВГРАД – МНОГО ВЪПРОСИ, МАЛКО ОТГОВОРИ!
  • Показват традициите на село Баничан във филм
  • „Турбината“ за планинско Гоце Делчев увеличава оборотите си
  • Комсалии от Гоце Делчев запретнаха ръкави и посадиха над 200 акации
  • Разследват скандален неврокопчанин за ексхибиционизъм!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ