Кандидатът за народен представител Богдан Боцев се срещна с жители на села в община Сатовча

Поредица от срещи проведе кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Богдан Боцев в населени места в община Сатовча. Той посети селата Сатовча, Слащен, Осина и Годешево и навсякъде бе посрещнат като приятел, като човек на когото местните хора имат доверие. Богдан Боцев разговаря с много хора – на площадите, в на селския пазар, в кафенетата и на улицата, и всички те споделиха с него, че искат животът им да се промени. „Вие казвате да поискаме промяната. Ние я искаме, дано да има кой да ни я даде, защото се живее много трудно в селата. Политиците в народното събрание си нямат представа. Ти си наше момче и вярваме, че ще направиш нещо за нас“, коментираха възрастни хора на площада в Сатовча.

„Измъчваме се от това, че децата ни избягаха и отидоха да си търсят хляба и късмета в чуждите страни“, оплакаха се жени от Слащен и признаха, че най-важното за тях е политиците да създадат добри условия в България, за да се върнат децата и внуците им. Всички хора поставиха като основни и най-наболели проблеми за решаване – осигуряването на работни места и възможности за препитание, подпомагане на земеделието, което е основен източник на препитание в селата, както и промяна на системата на здравеопазване, за да стане по-достъпно и качествено за всеки един човек.

Богдан Боцев подчерта, че въпросът с осигуряване на адекватна лекарска помощ в малките, отдалечени и труднодостъпни села е сериозен и трябва да бъде решен. Това може да стане чрез развиване и създаване на центрове за лекарска помощ в такива населени места, за които най-близката болница, в случая в гр. Гоце Делчев, е твърде далеч. По отношение подкрепата за земеделието, Богдан Боцев сподели пред хората, че досега много се е говорело за нея, но на практика тя все още не е факт. „Аз искам това да се промени и като част от екипа на „БСП за България“ ще се боря в големите търговски вериги да се въведат минимални прагове за произведени в България продукти. Ще настоявам също за контрол на тавана на субсидиите по линия на директните плащания за големите стопанства и за финансиране на база реално произведена продукция“, категоричен бе кандидатът на „БСП за България“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене