Над 100 деца твориха за „Пътят на водата“ за 60-годишния юбилей на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград

Заради големия талант и да стимулират активността на децата ще бъдат определени по двама победители на призовите три места в класирането, ВиК ще награди детския труд и идеи с много допълнителни награди

С боички и приложна техника деца от училищата в Благоевград и Банско, деца със специални потребности, малките творци от Центъра за личностно развитие на децата показват „Пътят на водата“. С много талант, с много мисъл децата са изказали мнение за водата, пътят на водата, значението на водата. Нагледно, цветно и черно-бяло рисунка показва животът със и без вода. От бял лист с цветни моливи усещаме силата на водата чрез стихиите. В детското творчество за конкурса на ВиК, по повод 60-гдишния юбилей на дружеството, откриваме водни централи, глетчери, вода на пара дори, мелници, водата като място за живот… водата – живот. Рисунките, оказва се, могат да бъдат и отлично учебно помагало за най-малките – децата, творци най-добре показват къде и как водата тече, къде и кога се изпарява, замръзва, пречиства и пак тече…

Десетки детски рисунки и макети за водата отрупаха масата в кабинета на управителя на ВиК Благоевград, инж. Росица Димитрова. „Впечатлена съм от големия интерес и креативните хрумвания. От труда, който са положили децата. Водата е живот и безценен природен ресурс. Нашата политика е насочена за стимулиране към отговорно ползване на питейната вода и информиране на населението за работата на ВиК, затова че водата е безценна, а голямата отговорност и средства струват доставянето на водата и пречистването на отпадните води и връщането им в природата. Отговорното отношение към водата, към живота се възпитава още в ранна детска възраст. Затова съм удовлетворена, респектирана от труда, творчеството, старанието на всички деца“, коментира инж. Росица Димитрова.

В навечерието на празника на водата, управителят на дружеството помоли експерти за помощ и мнение да решат трудната задача – да определят най-добрите сред 100 изключителни детски рисунки. Творчеството на участниците в конкурса оценява и художникът, проф. Георги Драчев. „Първото впечатление е голямата активност на децата, към нещо, което е много важно, тъй като водата е основата на живота. Впечатлява и голямото разнообразие от макети, рисунки, плакати, апликации. Всяко дете по свой начин се е постарало да изкаже отношението към водата. Има много интересни рисунки. Личи детското уникално творчество“, коментира проф. Драчев, правейки трудния избор кои са най-добрите творби. В журито, което класира творбите, са и Наташа Христова- ръководител направление „Човешки ресурси“ и инж. Вили Димкова – ръководител „Технически отдел“ във ВиК Благоевград.

Много деца са разказали пътят на водата в рими, студенти са писали есета за „Пътят на водата“.

Представянето на творбите и награждаването на отличените ще бъде на празник на 22.март (сряда) от 10.00 часа в двора на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград.

Заповядайте!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене