Отборът по тенис на маса от СУ,, Христо Смирненски“, с. Кочан за поредна година показа отлична подготовка

Възпитаниците на учебното заведение от родопското село се превърнаха в знаменитости не само в своя край, след като за трета поредна година дадоха областен шампион

На първенството, провело се в Благоевград, възпитаниците на учителят по физическо възпитание и спорт Динко Кумбаров, завоюваха първо място в конкуренция на ученици от  Благоевград, Сандански, Петрич, Кресна, Гоце Делчев, Разлог, Банско , Якоруда и Хаджидимово. Този път в герои се превърнаха момичетата Габриела Пехливанова, Веселина Узунова и Камелия Уруджолова, шестокласнички, които нямаха конкуренция във възрастовата група 5-7 клас при момичетата.

Резултатът предизвика голяма радост не само за момичетата и момчетата от тима на СУ „Христо Смирненски“, с който те се включиха в турнира във всичките му възрастови групи и техния треньор Динко Кумбаров, но и на Кочан. Гордостта им бе продиктувана не само от признанието за качествата им, а и за това, че се класираха за Зонално първенство. То ще се проведе през месец април в Дупница, където те ще представляват, както община Сатовча, така и област Благоевград и ще се състезават заедно с победителите от областите София, Перник и Кюстендил. Всички състезатели от отбора по тенис на маса в СУ,, Христо Смирненски“ с. Кочан, заедно с учителя си и треньор Динко Кумбаров не забравиха да посветят победата си на община Сатовча, която даде рамо и осигури средства за участие в Областното първенство.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене