ВИДЕО: Писателка, неврокопска снаха, представи последната си творба в стил „Брутален роман“

Читалище „Просвета 1865“ в Гоце Делчев и вестник хроника, организираха снощи представянето на последната Теодора Колева, „Милионер по назначение“. Творбата е в така нареченият жанр „Брутален роман“. „Това което най-силно ме вълнува и което протича като червена нишка през целия роман е проблемът за отговорността на бизнеса и държавната администрация, за просперитета на държавата и добруването на хората. Защото формулата е проста: без производство – няма работа, без работа – няма пари и съответно потребление“, обясни авторката.

Четейки романа, читателят припознава развитието на действието в гр. Гоце Делчев а също така и някои местни олигарси. „Винаги съм била впечатлена от масовия, организиран, ентусиазиран и категоричен начин по който тук, в Гоце Делчев се отбелязва празникът на славянската писменост. Опитах се да превърна тази манифестация в обобщена алегория с която да покажа, че е възможно народът все пак да покаже на управляващите  какво смята за правилно и да им покаже волята си“, каза още Теодора Колева.

Теодора Колева е съпруга неврокопчанинът, популярния гинеколог д-р Йосиф Марков, който бе един от екипа на първата операция „инвитро“ в България. Родният град на моя любим съпруг чувствам като втори мой роден град“, сподели на края на срещата с почитателите си в Гоце Делчев, Теодора Колева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене