Стоителният бос от ДПС Венци Амзов под ножа на ДАНС заради общи схеми с Христо Бисеров …

biserovАЛБАНИШКИЯТ СТОИТЕЛЕН БОС РЕМОНТИРА „КАТО ПОДАРЪК“ АПАРТАМЕНТА НА БИСРЕВО В ГОЛФ КОМПЛЕКСА ОТ БЛАГОДАРНОСТ ЗА „ГЪРБА“ КОЙТО ПОЛУЧАВА ОТ ТОГАВАШНИЯТ ФАКТОР В ДПС РАЗКРИВА ТОП ПРЕСА ДНЕС

 Разследване  и колаж Тодор ТОДОРОВ

 Тайна резиденция в полите на Рила приютява семейството на бившия депутат от ДПС Христо Бисеров, показва справка в Имотния регистър направен от Топ Преса.

Доведеният му син Ивайло, който е разследван заедно с баща си за данъчни престъпления и пране на пари, е собственик на огромна вила в модерния комплекс „Голф клуб Ибър” край Долна баня. Няколко медии вече писаха за другите имоти на Главинков в центъра на София, които са придобити, след като майка му се омъжва за бившия зам.-председател на парламента.

Райското кътче на 50 км от София е инвестиция на двама бизнесмени, един от които е скандално известният стоителен олигарх Венци Амзов с фирмата си АБЛАНИЦА ЕООД. Други двама знатни политици също участват в схемата. Това са социалистът Кирил Недев, бивш кандидат за депутат от БСП, и бившият секретар
на СДС Илия Лазаров, който вече е напуснал фирмата, която е построила модерния голф комплекс.

Той е близък с Бисеров още от времената, когато и двамата работят под сините знамена с лъвчето на „Раковски” 134.

Проверка на място установи, че във ваканционното селище до Долна баня, което се намира в подножието на Рила по пътя между град Костенец и курорта Боровец, цари тишина и спокойствие. Пленителна гледка към планината посреща посетителите на комплекса още в подстъпите му.

Виждат се огромни нови вили от различни видове, някои от тях с басейни, чисти алеи и уют от Швейцария, държавата, от която Христо Бисеров е превеждал пари към македонската сметка на сина си. За зареждането на тези смети се е грижили така споменатият Венци Авзом, който в региона на югозападна България е известен крупен  предприемач с ранг на олигарх парадиращ до ден днешен с връзките си в националното ръководство на партия ДПС. Според разследване на ДАНС до което се добрахме чрез наши хора в службата, фирмата на Амзов – А Строй и АБЛАНИЦА ЕООД  се получавали обществени поръчки в „благословията“ на Бисеров, разкрито то свидетелски показания. В схемата има общо 3 обществени поръчки едната от които е в местната община. Общата стойност минава над 4 милиона лева, като повече от половината са върнати „ ресто“ за препиране в Швейцария. Амзов сам се хвалил пред свидетели че е носил директно на беловласия „началник“. За благодарност дори преди година и половина му ремонтирал в супер лукс един от апартаментите в луксозният комплекс.

А те са повече от уникални.

Зад постройките към планината се гради модерно голф игрище. По всичко личи, че там са инвестирани десетки милиони или по-точно 60, както уточнява един от собствениците на комплекса.

ЦЯЛОТО РАЗСЛЕДВАНЕ И ОЩЕ УДАРНИ РАЗЦКРИТИЯ ДНЕС В ТОП ПРЕСА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене