В сeло Абланица посрещнаха Богдан Боцев с думите: Ние ще Ви дадем шанс!

Интересна, ползотворна и емоционална среща с хората проведе кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Богдан Боцев в хаджидимовското село Абланица. Заедно с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, двамата разговаряха с десетки хора в едно от големите села в района.

„Ние ще Ви дадем шанс, но дайте ни шанс и на нас след изборите! Превърнете България в наша майка, а не в мащеха, в каквато я превърнаха досегашните управници!“, призоваха местните и изразиха своята надежда за промяна.

Кметът на Гоце Делчев ги успокои, че Богдан Бацев е подготвен човек, с когото работи вече 10 години и той със сигурност ще бъде с хората и след изборите, а не само по време на кампанията. „Разочаровани сме, защото забравят за нас нашите управници, забравят за народа, който ги е избрал“, признаха мъже и жени от селото. Те поставиха и своите въпроси към кандидата на „БСП за България“ Богдан Боцев.

Най-важните проблеми, които вълнуват местното население е как да бъдат задържани младите хора по родните си места и какво ще се случи с тютюнопроизводството, което е основен поминък за региона. Богдан Боцев отговори, че неговият първи основен приоритет е да имаме добре образовани и силно мотивирани млади хора, които да са успешно реализирани в България.

„Ще насоча всичките си усилия в предложения за промяна на законодателство и нормативни актове, които да стимулират и подкрепят младите хора във всички сфери“, каза той на присъстващите и обясни, че част от мерките са: въвеждане на семейно подоходно облагане, промени в закона за предучилищното и училищно образование, планиране на висшето и средното образование съобразно нуждите на бизнеса, създаване на фондове за финансиране на млади български специалисти в различни сфери, нулева ставка на данък „Печалба“ за стартиращи предприятия, създадени от предприемачи до 35 г. и други.

„Като млад човек, който влиза в парламента с намерението да донесе промяна, ще насоча своите усилия именно към подобряване на условията за живот за младите, за да останат те по родните си места“, допълни кандидатът за народен представител Богдан Боцев.

По отношение на тютюнопроизводството и неговото бъдеще, той отговори, че тютютнът трябва да се субсидира от държавата и да се търси пазар за неговата реализация. „Ще работя с намерението да се вземат съответните законодателни мерки, които реално да подкрепят земеделието и конкретно тютюневия отрасъл, който е много важен за Гоцеделчевския регион“, каза Богдан Боцев.

Той допълни, че неговият втори основен приоритет е свързан именно с реална подкрепа за българските производители, както и с насърчаване на малките и средни предприятия. „Като част от екипа на „БСП за България“ ще се боря в големите търговски вериги да се въведат минимални прагове за произведени в България продукти. Ще настоявам също за контрол на тавана на субсидиите по линия на директните плащания за големите стопанства и за финансиране на база реално произведена продукция“, каза още кандидатът за народен представител, който е трети в листата на „БСП за България“.

АВТОР: ПРЕДИЗБОРНА ПУБЛИКАЦИЯ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене