Транспортират пребития съветник от Петрич в столична клиника

Днес ще транспортират пребития общински съветник от Петрич в столична клиника. Състоянието му е стабилно, той е контактен, но все още общото му състояние е тежко, това съобщи д-р Христо Френгов, общински съветник и близък приятел на пострадалия Росен Стоянов.

Френгов увери, че няма никаква причина 37-годишният мъж да бъде така жестоко пребит. „Сигурен съм, че е станала някаква ужасна грешка и полицията ще докаже това. Росен не е конфликтен, няма врагове и хора, които не го обичат. Напротив, той е уравносевен и спокоен характер“, заяви Френгов.

Той и пребитият Росен Стоянов са съветници в местния парлмент от Коалиция за коректно развитие и управление на община Петрич. Това е втори мандат за Росен Стоянов, преди това е бил съветник от партията на Христо Ковачки – Лидер.

„Изключено е нападението да е свързано с работата в Общинския съвет“, категоричен бе Христо Френгов.

Пребитият мъж по професия е футболен съдия. Росен Стоянов е бил нападнат от двама маскирани мъже в петък следобяд, които са го издебнали пред спортната зала в града, където мъжът минавал, за да остави детето си да спортува. Детето не е станало свидетел на побоя.

Удрян е с дървени прътове, нападателите са били маскирани.

Пострадалият има наранявания на главата, счупени кости, кръвонасядания. Той е с амнезия – не помни какво му се е случило. Според полицията побоят не е заради работата му като общински съветник, а заради личен конфликт.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене