Лютви Местан в Краище: Дойде време да се обединим и да извоюваме истинска демокрация

Нека Европа да чуе, че сме се събудили за големия ден – деня на българската демокрация. Тази демокрация, която всички заедно и обединени ще постигнем – българи, турци, мюсюлмани и християни.

Нека заедно извоюваме онази демокрация, която БСП и ДПС не успяха да наложат толкова години, защото не пожелаха, защото искаха да ни държат в заблуда и подчинение. Бъдете с нас и ние няма да ви предадем. Това призова вчера жителите на белишкото село Краище водачът на депутатската листа на ДОСТ в Пиринско Хюсеин Хафъзов.

Със самочувствие и истински хъс за победа – така хората в родопското селце посрещнаха Централния предизборен лъч  на партията, начело с председателя Лютви Местан.

В Краище пристигнаха още Орхан Исмаилов, Мариана Георгиева, както и кандидатите за народни представители за Благоевградска област.

Особено трогателна и емоционална бе срещата на кинорежисьора Евгений Михайлов с доайените не демокрацията в региона Ибраим Къдри и Хасан Ходжов, които познават затворническото страдание от годините на възродителния процес.

„Скъпи приятели, с вас ще продължаваме да се виждаме, защото аз ще бъда вашият представител тук и в следващото Народно събрание. Ще бъда ваш брат. Затова искам да ви призова да гласувате за този, който е един от вас, който разбира вашите проблеми и ще защитава вашите интереси. Сърце не ми дава друг да ви представлява, особено от този, от когото най-много теглите“, призна пред жителите на Краище Хюсеин Хафъзов.

Той даде дума, че всяка седмица ще посещава всяка една от общините в Благоевградска област и да бъде сред хората, които ще представлява.

„Обещавам, че ще посещавам многократно всяко село, всяка махала, всеки дом. Искам да вляза във вашите домове, да пием заедно кафе, да спечеля сърцата ви“, не скри вълнението си Хюсеин Хафъзов и подчерта, че вярва в силата, смелостта и гордостта на всеки един родопчанин.

Председателят на ДОСТ Лютви Местан видя нещо историческо във факта, че след 27 години в това родопско кътче на страната ни се срещат старите приятели Евгений Михайлов, Ибраим Къдри и Хасан Ходжов.

„Защо това е историческо? Защото Хасан Ходжа лежа по затворите, познава болката на затворническото страдание, а Ибраим Къдри бе от първите демократи. Те в началото на прехода имаха една мечта – българи, турци, помаци, цигани, всички заедно да градим една нова демократчна България, в която всеки ще се чувства равноправен независимо от своя произход. Въпреки нашите различия да живеем като братя, като равноправни български граждани“, увери Местан.

В Краище лидерът на ДОСТ бе откровен докрай и призна, че се е нуждаел от време, за да види истинското лице на ДПС.

„ДПС има дев лица. Едното е много красиво и това е вашето лице. Тази партия имаше хора, чисти като сълза като Хюсеин Хфъзов, с когото искахме да променим партита. Другото е задкулисното лице, лицето на на ретроградните сили се оказа много по-силно и наказва всеки, който искаше да промени тази партия“, подчерта Лютви Местан.

В родопското село той сподели, че вчера е бил най-щастливият миг в политическата му кариера, защото на една маса са седнали достойни християни и мюсюлмани.

„Дойде време да се обединим и да си извоюваме онази демокрация, която всички заслужаваме в нашата България“, допълни лидерът на ДОСТ.

По-късно вечерта Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов, Орхан Исмаилов, областният лидер Исмаил Джинджи, Мехмед Хаджи и всички от силиня отбор на ДОСТ поднесоха цветя в знак на уважение към дамите, които се трудеха в местното шивашко предприятие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене