Яне Янев: Съдя Корнелия Нинова

Лидерът на БСП лъже, че съм станал съветник на Борисов с флашки и папки

„Съдя Корнелия Нинова!“. Това разкри ексклузивно пред ПИК TV лидерът на РЗС Яне Янев. Той зададе реторично въпроса какво дясно е имало в България през тези 28 години. И отговори, че има само дясно мислещи хора, но представляващите ги всички ги знаем кои са. Сега не можело да има политически дебат, защото довчерашните членове на БКП са трансферирани във всички партии и си знаят генезиса, затова БСП проявяват тази агресия и няма кой да ги постави на място и да покаже истинското лице на Нинова.

„Чакам това дело срещу Нинова да започне и се чудя защо се бави“, посочи Янев. По повод характера на делото той обясни: „Тя имаше наглостта да каже пред един куп медии, че аз съм си осигурил поста съветник при Борисов с флашки, папки и документи, защото енергийната мафия ме била осъдила, или самата тя ме осъдила. Нищо подобно, никога Корнелия Нинова не ме е осъждала и това са лъжи.

Въпросът според него бил, че наистина на Нинова не й е удобен важен документ. „Онзи доклад, който за първи път за последните 28 години аз разсекретих. Бях първият депутат, който разсекрети документи с гриф „Двегодишна давност“. И в единия от тези доклади Корнелия Нинова се споменава 18 пъти“, твърди Янев.

Този доклад на хартиен носител бил откраднат. Той обаче имал предчувствието, че така ще стане, и затова го качил на интернет страницата на НС в секцията на неговата комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта. „Него го има като линк и можете да го отворите. Представяте ли си в каква държава живеем. В държава, в която Сергей Станишев беше оправдан за 7 изчезнали секретни папки, а сега разсекретен по законово регламентиран начин доклад е откраднат“, обясни Яне Янев и призова хората да го намерят и да го прочетат.

Янев бе категоричен, че ако Борисов и Нинова се прегърнат и съставят общо управление въпреки нежеланието на хората, те ще ги изядат и щяло да има бунтове.

retro.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене